וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הרמטכ"ל מזהיר: "אירועים לא ערכיים - מסוכנים לא פחות מאיומים מבצעיים"

עודכן לאחרונה: 27.4.2026 / 20:31

זמיר העביר עדכון מבצעי לסגל הפיקוד הבכיר, אך ניצל את המעמד גם על מנת להעביר מסר חד וברור נוכח אירועים ערכיים בשורות הצבא, והבהיר כי "נמשיך לפעול לפי מצפן ערכי ברור, ולא נאפשר סטייה מדרך הישר". על המחסור בלוחמים אמר כי זהו צו השעה להגדלת המשרתים"

ראש הממשלה בנימין נתניהו בכנס הפיקוד הבכיר של צה״ל, 26.4.27/רועי אברהם/ לע״מ, בן פרץ/ לע״מ.

הרמטכ"ל, רב אלוף איל זמיר, העביר היום (שני) בכנס עדכון מבצעי לסגל הפיקוד הבכיר, והתייחס להתפתחויות האחרונות, הן בגזרה המבצעית, והן בגזרה הפיקודית בצה"ל.

"צה"ל עדיין נמצא עדיין בעיצומה של מערכה רב-זירתית", הבהיר. זמיר התייחס לאירועים הבעייתים האחרונים שעלו משורות המשרתים, כמו מקרה התיעוד של החייל שניפץ פסל של ישו בלבנון, והדגיש כי "צה"ל הוא צבאה של מדינת ישראל - צבא עם ערכים. אני מודע לאחריותי - לביצור ביטחון המדינה ולשמירת ערכי צה"ל. האירועים הלא-ערכיים שראינו הם תוצר של תקופה ארוכה ומורכבת, אך אין בכך כדי להצדיקם. אסור לנו להתפשר על ערכינו. התפשטות נורמטיבית עלולה להיות מסוכנת לא פחות מהאיומים המבצעיים", אמר.

זמיר הוסיף וטען כי תופעת הביזה, "אם קיימת בשורות הצבא", היא בזויה ו"עלולה להכתים את צה"ל כולו". "אם והיו אירועים כאלה אנחנו נחקור אותם. לא נעבור על כך על סדר היום", הדגיש.

"אני מגדיר גם כאן - משרתי צה"ל בסדיר ובמילואים לא ישתמשו ברשתות החברתיות ככלי להפצת מסרים שנויים במחלוקת ולקידום עצמי. זהו קו אדום שאין לחצותו והעוברים עליו יטופלו משמעתית. המדים שאנו לובשים הם סמל למקום בו אנו משרתים ולערכינו - אל לנו להשתמש בהם ללא אחריות", אמר.

בהמשך התייחס זמיר לביקורת העולה בקרב הציבור נוכח האירועים האחרונים ואמר: "הסיפור של צה"ל והחברה הישראלית הוא סיפור אהבה אך יש בו גם ציפייה וביקורת. אנחנו לא נאפשר שיח פוליטי בשורותינו. העם מביט בנו ומצפה מאיתנו. לא נשאל מה יאמרו עלינו - אלא מה נכון לצה"ל. נמשיך לפעול על-פי מצפן ערכי ברור, ולא נאפשר סטייה מדרך הישר".

"הסיפור של צה״ל והחברה הישראלית הוא סיפור אהבה אך יש בו גם ציפייה וביקורת". הרמטכ"ל זמיר/TPS, יואב דודקביץ

"זה צו השעה להגדלת כמות המשרתים"

כמו כן, הרמטכ"ל התייחס לסוגיית הצורך בגיוסים נוספים, כשהבהיר כי לגישתו, ולנוכח "הגידול בעומס המשימות על צה"ל בשנים הקרובות", זהו "צו השעה במדינת ישראל הוא הגדלת כמות המשרתים והלוחמים ואנחנו נעמוד על כך. כל חלקי האוכלוסיה צריכים לשאת בנטל, ועלינו להבטיח לכלל המשרתים את היכולת למצות את שירותם. נעשה זאת לא אחד על חשבון השני אלא אחד עם השני".

עוד הדגיש זמיר כי "צה"ל ימשיך לפעול לביסוס מציאות ביטחונית חדשה, תוך שמירה על מרחבי הגנה קדמיים בעזה, לבנון וסוריה עד להבטחת ביטחון היישובים".

זמיר ציין כי הישגי הלחימה - כולל באיראן, שם "הוסרו איומים קיומיים", מהווים בסיס למהלכים מדיניים, והדגיש כי צה"ל ערוך לחזרה ללחימה עצימה בכל הגזרות גם במהלך 2026. זמיר קרא להגדלת היקף המשרתים והבהיר כי "כל חלקי האוכלוסייה צריכים לשאת בנטל", לצד מסר ערכי חד: "לא תהיה הדרת נשים בצה"ל". עוד הבהיר הרמטכ"ל כי לא תותר חריגה מנורמות פיקודיות, גינה תופעות כמו ביזה ושימוש במדים לקידום אישי ברשתות החברתיות, והבהיר כי צה"ל יישאר מחוץ לשיח פוליטי.

sheen-shitof

עוד בוואלה

איזו תוכנית לתואר שני במנהל עסקים מציעה הכי הרבה קורסי בחירה?

בשיתוף הקריה האקדמית אונו

"צה"ל ימשיך לפעול לביסוס מציאות ביטחונית חדשה". הרמטכ"ל זמיר/דובר צה"ל

ראש הממשלה בנימין נתניהו נאם גם הוא בכנס ואמר כי לישראל חופש פעולה לתקוף גם מעבר לנהר הליטאני, במסגרת ההסכמות עם ארה"ב ולבנון. לדבריו, נמשכים המאמצים להתמודד עם איומי הרקטות והכטב"מים.

בדבריו ציין נתניהו כי ישראל ממשיכה לפעול בלבנון גם מעבר לרצועת הביטחון: "אנחנו תוקפים כמו עכשיו - גם ברצועת הביטחון, גם צפונית לה וגם צפונית לליטאני. חופש הפעולה שלנו לסכל איומים - איומים מיידיים ואיומים מתהווים - זה ההסכם שעשינו עם ארה"ב וגם עם ממשלת לבנון".

"אנחנו תוקפים כמו עכשיו - גם ברצועת הביטחון, גם צפונית לה וגם צפונית לליטאני"/אתר רשמי, קובי גדעון/ לע״מ

נתניהו הדגיש את הישגי הלחימה בלבנון, בהם פגיעה במערך הרקטי של חיזבאללה והקמת רצועת ביטחון, אך הבהיר כי האיום טרם הוסר. "המלאכה לא הושלמה. יש עדיין שני איומים מרכזיים מלבנון, מחיזבאללה: איום הרקטות 122, איום הרחפניים והכטב"מים. זה דורש שילוב של פעילות מבצעית ופעילות טכנולוגית. שר הביטחון והרמטכ"ל מכירים את זה היטב - אנחנו עושים מאמץ גדול מאוד טכנולוגי לפתור את הבעיות הלל"ו.

"אם בשילוב מבצעי וטכנולוגי נפתור אותם, בעצם אנחנו בדרך לפירוק חיזבאללה מנשקו - כי זה הנשק העיקרי שיש להם. זה מה שנשאר לו, יש לו בערך 10% מהטילים שהיו לו בתחילת המלחמה. אבל אלה עדיין מטרידים את תושבי הצפון, ואני מאוד מעריך את העמידה שלהם, את האיתנות שלהם".

בהתייחס להיקף היכולות שנותרו לארגון, אמר כי לפי הערכות נותרו בידיו כ-10% ממלאי הטילים שהיה בתחילת הלחימה, אך ציין כי מדובר באיום שעדיין משפיע על תושבי הצפון.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully