לאחר הדיון הסוער אתמול (חמישי) בבג"ץ על הקמת ועדת חקירה ממלכתית לאירועי 7 באוקטובר, גורמים בקואליציה מעריכים כי הוועדה שניסו לקדם לא תוקם. זאת, לנוכח קשיים בקידום הצעת החוק והיעדר שיתוף פעולה מצד האופוזיציה.
לוואלה נודע כי גורמים בימין, בהם חברי כנסת, דוחפים להכרעה שלפיה אין להמשיך לקדם את הצעת החוק של ח"כ אריאל קלנר במתכונתה הנוכחית. לדבריהם, ההצעה נתקלת בקשיים משמעותיים ואינה צפויה להתקדם.
במקביל, מסתמנת חלופה בדמות הקמת ועדת בדיקה ממשלתית. עם זאת, גורמים בליכוד מציינים כי ראש הממשלה בנימין נתניהו הבהיר לאורך כל הדרך כי אינו מעוניין במהלך כזה, מחשש שתיתפס כ"ועדה מטעם".
לדברי גורם בליכוד, האופוזיציה היא שמכשילה וצפויה להכשיל את הקמת ועדת החקירה שמקדמת הקואליציה, ולכן נבחנות חלופות אחרות.
גם עו"ד מיכאל ראבילו, שייצג את הממשלה בדיון בבג"ץ בעתירות להקמת ועדת חקירה ממלכתית, רמז במהלך הדיון לאפשרות של שינוי כיוון. לדבריו, החלטה בנושא צפויה להתקבל בתוך 30 יום.
