לא רק השר איתמר בן-גביר, כעת מתברר שגם מפכ"ל המשטרה, רב-ניצב דני לוי, לא סופר את היועמ"שית גלי בהרב-מיארה: במכתב שהוגדר על ידי אחד הגורמים שנחשפו אליו כחסר תקדים, ששיגר לוי לבהרב-מיארה, הוא כותב כי עורך הדין גונדר עירן נהון, היועץ המשפטי של שירות בתי הסוהר, הוא היועץ המשפטי הבא של המשטרה וכי בכוונתו למנות אותו בהקדם, למרות שחוות דעתה של היועצת בעניין המינוי הזה לא ניתנה עדיין.
המפכ"ל ממתין לחוות דעתה של היועצת על מינוי נהון כבר שבועות ארוכים. לדברי גורמים במשטרה, היועצת גררה רגליים, דחתה את הטיפול בסוגיה ולדבריהם ניסתה למסמס את המינוי. אלא שלוי, המושפע מאוד מהשר הממונה עליו בן-גביר, נוקט כעת בשיטת "חיקוי מפקד" הלקוחה משדה הקרב. מה שטוב לבן-גביר, טוב גם לו. הוא הודיע ליועצת, בדרך שאינה משתמעת לשתי פנים, שבדעתו למנות את נהון מבלי להמתין לחוות דעתה.
על פי גורמים הבקיאים בפרשה, מינויו של נהון הוא בעצם מינוי מטעמו של בן-גביר, שהציג בתחילת האירוע מועמד מטעמו לתפקיד היועץ המשפטי של המשטרה, יועצו לענייני חקיקה דוד בבלי. אלא שמועמדותו של בבלי נתפסה כחסרת סיכוי מהרגע הראשון, בין היתר כי הוא עדיין מוגדר כחשוד בפרשת חלוקת רישיונות הנשק, ומטעמים נוספים. "ההערכה היא כי המועמדות של בבלי הייתה מועמדות קש מטעמו של בן-גביר", אמר בסוף השבוע גורם בכיר הבקיא בפרשה, "בן-גביר רוצה את נהון, בתחילה המפכ"ל התנגד למינוי אבל לאחרונה התיישר, הבעיה היא שהם לא מוכנים להמתין עוד לחוות הדעת של היועצת וזה שלב נוסף בעימות החוקתי שמתרחש כרגע לעיני כל, ובעיקר לעיני בג"ץ".
גונדר עירן נהון החל את הקריירה שלו במשטרת ישראל והגיע לדרגת ניצב משנה. הוא נחשב מקורב לשר בן-גביר ובתפקידו כיועץ משפטי של שירות בתי הסוהר הכשיר משפטית את הפעולות שנקט בן-גביר בכל הקשור לתנאי האסירים המחבלים. השאלה היא האם מינוי מהסוג הזה שייעשה בטרם תחווה היועצת את חוות דעתה המשפטית יעמוד בסתירה לפסיקת בג"ץ האחרונה בעניין בן-גביר. לדעת רוב המומחים, התשובה שלילית. המינוי יובא על דעתו של סגל הפיקוד הבכיר של המשטרה והמפכ"ל. הבעיה היחידה תהיה שלא עבר את המסננת המשפטית מלכתחילה.
