וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

נעצר בן זוגה לשעבר של מארלין אל-טורי: החשד - רצח על רקע סכסוך בתוך המשפחה

עודכן לאחרונה: 16.4.2026 / 11:11

בתוך רכב שרוף נמצאה גופתה של אל-טורי, במה שמסתמן כרצח בעקבות סכסוך בתוך המשפחה. הנתונים ממשיכים לטפס: 88 הרוגים מתחילת השנה, שש מהן נשים. יסמין, בת 29 שעזבה את כפר קאסם, ל-וואלה: "זו יכלה להיות אני. כמה דם עוד צריך להישפך עד שמישהו יתעורר?" | תיעוד מהזירה

בווידאו:זירת רצח, כפר קאסם, 15 באפריל 2026/עמאר אסדי

בתוך שעות ספורות מהרצח בכפר קאסם, עצרה המשטרה את בן זוגה לשעבר של מארלין אל-טורי, תושבת העיר בשנות ה-30 לחייה, החשוד במעורבות במותה. במשטרה מעריכים כעת כי הרקע לאירוע הוא סכסוך אלים בתוך המשפחה, ולא סכסוך פלילי רחב כפי שנבחן בתחילה.

אמש (רביעי) התקבל דיווח על רכב העולה באש בכפר קאסם. שוטרי מרחב שרון שהוזעקו למקום סגרו את הזירה, ובתוך הרכב אותרה גופת אישה. צוותי הרפואה נאלצו לקבוע את מותה בזירה, ובהמשך זוהתה כאל-טורי.

כבר בשעות הראשונות לאחר האירוע פתחה המשטרה במצוד נרחב. בלשי יל"פ שרון, מסתערבי מג"ב דרום ושוטרי תחנת קאסם פעלו בזירות שונות, ובתום מרדף חוצה מחוזות נעצר לפנות בוקר בפזורה הבדואית בדרום החשוד המרכזי, בן זוגה לשעבר של הנרצחת, בשנות ה-40 לחייו.

החשוד הועבר לחקירה ביל"פ שרון, ובהמשך היום צפויה המשטרה להביאו לדיון בבית המשפט בבקשה להאריך את מעצרו, בהתאם לממצאים שייאספו.

מארלין אל טורי , קורבן רצח כפר קאסם/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

האירוע הקשה מצטרף לנתונים מדאיגים: לפי ארגון יוזמות אברהם, מאז תחילת 2026 קיפחו את חייהם 88 אזרחים ערבים בנסיבות של אלימות ופשיעה, עלייה של כ-16% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. בתוך הנתון הזה, שש נשים שנרצחו מתחילת השנה.

יסמין, בת 29, שעזבה את כפר קאסם לפני כמה שנים, מתקשה לעצור את הדמעות. "מארלין זה עוד שם בכותרות", היא אמרה בשיחה עם וואלה, "נשים בחברה הערבית נרצחות בזו אחר זו, ואף אחד לא עוצר לשאול למה זה קורה". מבחינתה, הפחד לא היה תיאורטי. "עזבתי את הכפר שלי כי פחדתי להירצח. פחדתי להיות עוד מספר. שילמתי מחיר, התרחקתי מהמשפחה ומהחברים, אבל לפחות נשארתי בחיים".

הכאב שלה הפך מהר מאוד לכעס. "כמה דם עוד צריך להישפך עד שמישהו יתעורר? המשטרה יודעת איפה יש נשקים. אוספים מדי פעם וזהו, ושום דבר לא באמת משתנה. אין לנשים לאן לברוח. אין מקום בטוח, אין מערכת שמגנה באמת".

ובינתיים, בכפר קאסם, עוד זירה נסגרת, עוד תיק נפתח, ועוד משפחה מצטרפת למעגל האבל. מאחורי המספרים היבשים, נשארת מציאות אחת ברורה: האלימות לא נעצרת, והפחד ממשיך ללוות כל מי שחי בתוכה.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully