וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הנער שהופעל על ידי רומן גופמן הגיש עתירה נגד מינויו לראש המוסד: "חוסר סבירות קיצוני"

עודכן לאחרונה: 14.4.2026 / 8:45

הצעיר שהופעל כנער על ידי אלוף רומן גופמן, ונעצר לשנה וחצי בגין עבירות ביטחוניות חמורות - עתר נגד המינוי. בעתירה נטען לפגמים בטוהר המידות ועל שתיקה של האלוף בזמן שהנער היה עצור ונחקר על ידי שב"כ: "אינו ראוי לתפקיד כה משמעותי ורגיש"

רומן גופמן בקרב עם מחבלים בשער הנגב במתקפת 7 באוקטובר/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

אורי אלמקייס, שהופעל כנער על ידי אלוף רומן גופמן ושילם על כך במעצר שנמשך יותר משנה וחצי בחשד לעבירות ביטחוניות, עתר היום (שלישי) לבג"ץ נגד מינויו של גופמן לראש המוסד.

בעתירה, שהוגשה גם באמצעות עורכי הדין מהתנועה לטוהר המידות - בעז ארד, אביה אלף ועומר מקייס - נטען כי אלמקייס "הואשם באישומים חמורים על לא עוול בכפו, אך זוכה ונוקה לחלוטין מכל אשמה, לאחר מסכת ארוכה של סבל ועינוי".

לטענת העותרים, הפרשה לוותה בפגמים של טוהר המידות, לרבות אמירת שקרים בתחקיר הצה"לי, שתיקה מצד גופמן לאורך ימי מעצרו של הנער ובריחה מאחריותו להתעללות בקטין. העתירה גם ציינה את דעת המיעוט של הוועדה המייעצת בראשות נשיא העליון לשעבר אשר גרוניס, שסבר כי אין זה מן הראוי למנות את המזכיר הצבאי של ראש הממשלה לראש המוסד בשל פגמים בטוהר מידותיו.

רומן גופמן, המוסד/עיבוד תמונה, לוגו - שימוש חופשי, יונתן זינדל/פלאש 90

העותרים גם ציינו שהוועדה המייעצת סירבה לשמוע את עדות אלמקייס, שביקש להופיע בפניה, והעדיפה להסתמך על ראיונות עמו בתקשורת, וכן על כך שהוועדה נמנעה מלזמן בפניה את תא"ל ג', רח"ט הפעלה באמ"ן בתקופה הרלוונטית.

מטעמם של מגישי העתירה נמסר: "נוכח הפגמים הקשים שנפלו בהחלטת הרוב, וחוסר הסבירות הקיצוני שבו נגועה ההחלטה לאשר את המינוי, בניגוד לקביעותיו של יו"ר הוועדה בדבר טוהר מידותיו של המועמד ונוכח טעמי התנגדותו של ראש המוסד דדי ברנע למינויו של גופמן, מבקשים העותרים מבית המשפט להורות על ביטול המינוי וביטול החלטתה של הוועדה המייעצת למינויים לתפקידים בכירים".

מטעם עורכי הדין אורית חיון ודין כוכבי, שמייצגים את אורי אלמקייס, נמסר: "ניהלנו מאבק למען הצדק של אורי אלמקייס בתיק זה כנגד משרד הביטחון, צה"ל והפרקליטות - וניצחנו. אין בידנו ספק כי גם הפעם מאבקנו הצודק יצלח. גופמן, שהעמיד בסכנת חיים נער בן 16 והפקיר אותו למעצר ממושך על לא עוול בכפו, אינו ראוי בעינינו לתפקיד כה משמעותי ורגיש כראש המוסד".

די, שילמתם מספיק

3 מנויים ב-75 שקלים וגם חודש חינם! וואלה מובייל חוסכת המון

לכתבה המלאה

אורי אלמקייס שנעצר לאחר שלטענתו הופעל על ידי רומן גופמן במבצע השפעה/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

גופמן רשם קריירה ארוכה במערך הפיקוד של צה"ל: מג"ד 75, מפקד החטיבה המרחבית עציון, מפקד חטיבה 7, מפקד אוגדת הבשן ומפקד המרכז לאימוני יבשה בצאלים. מאז מאי 2024 הוא מכהן כמזכיר הצבאי של נתניהו, תפקיד שבו זכה לאמון מלא ולהערכה רבה מלשכת ראש הממשלה, בין היתר בזכות מעורבותו בהרכבת המנגנון ההומניטרי לחלוקת מזון ברצועת עזה.

בחודש ינואר 2024 פורסם ב"הארץ" כי בעת שכיהן כמפקד אוגדה 210, אישר גופמן להפעיל את אלמקייס לצורך מבצע השפעה, מה שהוביל למעצרו הממושך של הנער. בהמשך הואשם הנער בפרסום מידע סודי ברשתות החברתיות והוחזק במעצר כשנה וחצי, עד שבוטל כתב האישום לאחר שהתברר כי פעל בשליחות הצבא.

הפרשה תיארה את התקופה שבו פיקד גופמן על אוגדת הבשן (210). על פי הממצאים, שני קציני מודיעין הפועלים תחתיו אישרו לעצמם להפעיל את אלמקייס, אז נער בן 17, ולהעביר לו ידיעות מסווגות לצורך פרסומן בעמודי טלגרם שניהל. זאת במסגרת ניסיון לייצר "מבצע השפעה" נגד האויב שלא אושר על ידי גורמי הביטחון המוסמכים.

בעקבות הפעילות הזו נעצר אלמקייס, נחקר בשב"כ והוחזק כחודשיים בבידוד, ובהמשך הועמד לדין בעבירות ריגול ואף נכלא למשך יותר משנה, ולבסוף שוחרר כשנחלש החשד נגדו. מנגד, גופמן ופקודיו כלל לא נחקרו בהליך פלילי; בצה"ל הסתפקו רק בבדיקה פנימית שבסיומה נרשמה להם נזיפה פיקודית.

לאחר שהוחלט על מינוי גופמן לראש המוסד, אלמקייס תקף בחריפות את הצעד. "אם הוא הפקיר אותי", אמר אלמקייס, "מי ימנע ממנו להפקיר אנשי מוסד במידה ויסתבכו חלילה במבצעים שונים? הוא השתמש בי והרס את חיי".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully