שר המשפטים יריב לוין פנה היום (ראשון) לממלא מקום ראש המל"ל וביקש להעלות בפני הקבינט המדיני ביטחוני הצעה לפיה המשטרה תונחה למנוע הפגנות שמנוגדות להנחיות פיקוד העורף נגד התקהלות. זאת, בניגוד לפסיקת בג"ץ, שהתיר לאפשר קיום הפגנות בארבעה מוקדים, כאשר בכל מוקד עד 150 משתתפים, ובסך הכול עד 600 איש בכל המוקדים יחד.
"אני סבור כי אין לקבינט ברירה אלא לפעול למניעת הסכנה הכל כך ברורה לחיי אדם ולשלום הציבור", כתב לוין. "לנוכח החשיבות החריגה של הדברים והנגיעה שלהם לא רק להצלת חיי אדם, אלא לכלל תמונת המערכה, אני סבור כי יש להעלות בפני הקבינט הצעת החלטה בנושא".
"מעבר לסיכון הכרוך בהתקהלויות גדולות בעת הזו, ומעבר לעובדה שפריצת הגדר בעניין זה לא תיעצר בהפגנות בלבד, ההחלטה עלולה לפגוע באופן קשה במשמעת הציבורית בכל הנוגע לקיום הנחיות פיקוד העורף", כתב לוין. "כל זאת, כאשר הוכח שקיום ההנחיות הביא להצלת חיים רבים".
ראש הממשלה בנימין נתניהו התבטא בחריפות ברשת החברתית X נגד החלטת בג"ץ: "לא יאומן. בזמן שיהודים מוגבלים בחג בתפילה בכותל, בג"צ אישר הפגנת שמאל בתל אביב. חופש מחאה הוא חשוב, אבל חופש תפילה חשוב לא פחות. בזמן מלחמה מי שקובע את סידורי הביטחון זה רק פיקוד העורף".
ממשיכים לעדכן אתכם גם בטלגרם, הצטרפו עכשיו.
ראש לשכת עורכי הדין עמית בכר ביקר בחריפות את קריאתו, והזהיר: "הקריאה של יריב לוין לכנס את הקבינט ולפעול בניגוד מפורש להחלטת בג"ץ, היא שיא חדש, ומסוכן, בפעולתו של שר המשפטים כנגד חוקיה של מדינת ישראל וכנגד קיומה כמדינה יהודית ודמוקרטית".
"קריאתו מהיום היא קריאה למרד במוסדות המדינה, אנרכיה מוחלטת, מעילה בתפקידו והפרת אמונים חמורה. על רשויות האכיפה לעצור אותו עוד היום לחקירה", חתם.
ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט ביקר בחריפות את התנהלות נתניהו, בד בבד במקביל לפגיעה הישירה בבניין בחיפה: "בזמן שחיילינו נלחמים בלבנון, מיליוני ישראלים במקלטים ומספר אזרחים בחיפה נלחמים על חייהם, נתניהו ושופרותיו יורקים ארס רעיל בסדרת ציוצים כשמטרתם לקרוע את העם, להטיל אימה על שופטי ישראל ולפרק אותנו מבפנים".
"במקביל נתניהו מעניק גיבוי להתבטאויות גזעניות נגד יהודים יוצאי מרוקו (עד רגע זה הוא לא התנצל על מהות הדברים), שלו היו נאמרות מחוץ לישראל היו בגדר אנטישמיות בוטה, והוא ממשיך לחבק את יועציו פעילי קטאר", הטיח.
"אין דרך להסביר את הריקבון הזה לילדים שלנו, לדור הצעיר שכל כך אוהב את המדינה שלנו", חתם.
כזכור, עמדת פיקוד העורף היא שאין לאפשר התקהלויות חריגות עבור הפגנות. אולם, בג"ץ קבע כי על המשטרה לאפשר התקהלות משמעותית יותר, במסגרת עתירה שנגעה להפגנות נגד המלחמה בתל אביב. אמש, החליט פיקוד העורף לאשר בכיכר הבימה החרגת התקהלות של עד 150 משתתפים.
16 מפגינים נעצרו בהפגנות אתמול. זאת, לאחר שהשוטרים במקום הכריזו על פיזור המחאה, לטענתם נוכח התנהלות המפגינים שהתקהלו בניגוד להחלטת בג"ץ והנחיות פיקוד העורף.
