וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בזמן האיומים: טראמפ מחפש דרך לסיים את המלחמה באיראן

עודכן לאחרונה: 2.4.2026 / 22:51

לפי דיווח ב-TIME, יועציו של הנשיא מזהירים מפגיעה פוליטית וכלכלית ומציגים נתונים מדאיגים - ברקע ירידה בתמיכה הציבורית וזינוק במחירי האנרגיה. טראמפ הגיב לדברים בראיון לאותו המגזין, וטען שארה"ב "בדרך להשלים את כל היעדים בזמן הקרוב", ברקע הביקורת על משך המבצע

טראמפ: "המלחמה תסתיים תוך שלושה ימים"/Forbes

מאחורי הקלעים של המלחמה באיראן, יועציו הקרובים של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ העבירו לו אזהרה חריגה: המערכה הופכת לנטל פוליטי וכלכלי כבד. לפי דיווח ב-TIME, ראש הסגל סוזי ויילס דרשה מהצוות להיות "ישירים יותר עם הבוס" ולהציג לו את המחיר האמיתי של המלחמה - על רקע סקרים שהראו ירידה בתמיכה הציבורית, זינוק במחירי הדלק ומחאה גוברת ברחובות.

לפי גורמים בבית הלבן, טראמפ עצמו הביע תסכול מהמצב ואמר כי הוא מעוניין "לסיים את הקמפיין", אך במקביל מחפש דרך להכריז על ניצחון ברור. "יש חלון זמן צר", אמר גורם בכיר, כשהחשש הוא שמלחמה ממושכת תפגע ברפובליקנים בבחירות.

בראיון למגזין TIME התייחס טראמפ לדברים והצהיר כי המערכה "מתקרבת לסיומה", אך הדגיש כי בימים הקרובים צפויה הסלמה נוספת. "אנחנו נכה בהם חזק מאוד בשבועות הקרובים", אמר, והוסיף באיום חריג: "נחזיר אותם לתקופת האבן - למקום שאליו הם שייכים".

"הם קשים מאוד, מסוגלים לסבול כאב עצום - אני מכבד אותם על כך". טראמפ/רויטרס

טראמפ טען כי ארה"ב נמצאת בעמדת עליונות מוחלטת: "יש לנו את כל הקלפים, להם אין כלום", והוסיף כי וושינגטון "בדרך להשלים את כל היעדים הצבאיים בזמן הקרוב".

לדבריו, איראן כבר מבינה את מצבה והוסיף כי בטהרן מאותתים על רצון להגיע להסדר. עם זאת, הוא הודה בעמידות היריב: "הם קשים מאוד, מסוגלים לסבול כאב עצום - אני מכבד אותם על כך", אך עקץ: "הם כנראה מנהלים משא ומתן טוב יותר מאשר הם נלחמים".

sheen-shitof

עוד בוואלה

נלחמים ביוקר הנדל"ן: כך תוסיפו לבית חדר ביום אחד

בשיתוף קבוצת גוטליב אלומיניום

יכנע לביקורת? דונלד טראמפ/רויטרס

על פי הדיווח במגזין TIME, בכירים בממשל הופתעו מעוצמת התגובה האיראנית ומהתרחבות התקיפות למדינות נוספות באזור, בניגוד להערכות המוקדמות. במקביל, סגירת מצר הורמוז והזינוק במחירי האנרגיה החריפו את הלחץ הכלכלי, והובילו להבנה כי הסיכון הוא לא רק צבאי - אלא גם פוליטי גלובלי.

בבית הלבן מודים כעת כי טראמפ מנסה "לתמרן בין הסלמה לסיום", תוך שמירה על אופציה להכריז על הישג - אך גורמים מזהירים כי הגברת התקיפות דווקא עלולה לסגור את דרכי היציאה מהעימות.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully