גורם ביטחוני בכיר חושף היום (חמישי) פרטים חדשים על היקף הנזק שנגרם לתשתיות האנרגיה של איראן במהלך מבצע "שאגת הארי". לפי הגורם, תקיפה מדויקת של חיל האוויר הישראלי בנקודת המפתח בעסלויה, שבוצעה בתיאום עם ארצות הברית, השמידה כ-40% מיכולת אספקת הגז של המדינה. תשתיות האנרגיה מהוות מקור הכנסה עבור המשטר, ומסייעות לו לממן טרור במזרח התיכון.
לפי גורמי צבא שמצויים בהערכת ההישג והיקף הנזק, הפגיעה בתשתיות הגז יצרה אפקט דומינו בכלכלה האיראנית. בשל המחסור בגז, המשטר נאלץ להסיט דלקים לייצור חשמל, דבר שהוביל לצמצום דרסטי במכסות הדלק לאזרחים ולשיבושים קשים בתחבורה ובאספקה לטורקיה. "זו רק דוגמית ליכולת שלנו לרסק את השדרה האנרגטית של איראן", אמר הגורם הביטחוני.
לדברי הגורם, בידי ישראל וארה"ב מנוף לחץ חסר תקדים על תשתיות הנפט והגז הלאומיות, והוא זה שהוביל את המשטר בטהרן להתקדם לעבר מו"מ בכפוף לתנאים שהציב הבית הלבן - בשילוב איומיו הברורים של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לפגוע בתחנות הכוח האיראניות.
איום זה, שאיראן אינה מסוגלת להתגונן מפניו, מציב את המשטר בפני סכנה ממשית של החשכה מלאה וקריסה שלטונית. "האיראנים בפאניקה", סיכם הגורם הביטחוני את האיום שהציבו ארה"ב וישראל על התשתיות הלאומיות האיראניות, "הם מבינים שפגיעה נוספת תהפוך את השלטון במדינה לבלתי אפשרי".
בתוך כך, חרף האפשרות שבסוף השבוע יכריז נשיא ארה"ב על הפסקת אש לצורכי קידום המו"מ עם איראן בכפוף לתנאים שהציבו, ממשיכים חיל האוויר הישראלי וצבא ארה"ב בתקיפות נגד יעדים איראניים.
שר הביטחון ישראל כ"ץ הציב שני תנאים עיקריים: הסרת איום טילי הקרקע-קרקע והקרקע-אוויר, והמשך העמקת ההישג נגד התעשיות הביטחוניות האיראניות, כדי למנוע מהם שיקום עתידי מהיר. כמוכן, האיראנים ממשיכים בהיערכות להשתלטות אמריקנית על האי חארג' ומצרי הורמוז כולל העברת אלפי לוחמי מרינס למזרח התיכון.
