וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עשרות מצלמות תיעדו כל תנועה בבניין יוקרה בת"א - ראש ארגון פשע ובת זוגתו עוכבו לחקירה | תיעוד

עודכן לאחרונה: 25.3.2026 / 15:15

רק לפני שבוע יצא לחופשי לאחר 12 שנות מאסר, והבוקר כבר מצא את עצמו שוב מול חוקרי המשטרה: השוטרים פשטו על דירתו של איתן חייא בבניין "צמרת" היוקרתי, עיכבו אותו ואת בת זוגתו לחקירה ותפסו עשרות מצלמות אבטחה, שלפי החשד שימשו למעקב ושליטה במרחב הציבורי

איתן חייא עוכב לחקירה בחשד לשימוש במצלמות למעקב ושליטה במרחב הציבורי, תל אביב, 25 במרץ 2026/דוברות משטרת ישראל

המשטרה עיכבה הבוקר (רביעי) לחקירה את איתן חייא, בן 73, המוגדר כראש ארגון פשע, יחד עם בת זוגתו, בחשד לעבירות של פגיעה בפרטיות, הסגת גבול פלילית והתנהגות העלולה להפר את שלום הציבור. זאת, בעקבות התקנת מערך מצלמות בבניין היוקרה "צמרת" במרכז תל אביב.

הפעילות בוצעה במסגרת מבצע משילות יזום של שוטרי תחנת לב תל אביב במרחב ירקון, בסיוע כוחות מג"ב תל אביב, ולאחר קבלת צו חיפוש מבית המשפט. על פי החשד, הוצבו במקום מצלמות במעגל סגור שחלשו על המרחב הציבורי בניגוד לחוק.

במהלך הפשיטה נערך חיפוש בדירתם של חייא ובת זוגתו, שבמהלכו אותרו ונתפסו אמצעי תיעוד ומעקב, בהם עשרות מצלמות אבטחה מסוגים שונים, מקלטים ומכשירי DVR. לפי החשד, חלק מהציוד הותקן לא רק בתוך הדירה אלא גם בשטחים ציבוריים בבניין, ושימש לצורכי מעקב ושליטה.

איתן חייא/יותם רונן

חייא, ששוחרר רק לפני שבוע לאחר שריצה את מלוא עונשו לאחר 12 שנות מאסר בגין שורת עבירות חמורות, בהן אלימות, סחיטה, איומים, הלבנת הון והעלמת מס, מסר בחקירתו הבוקר כי בת זוגתו היא זו שהתקינה את המצלמות, וכי לא היה מודע כלל לקיומן.

בתום חקירתם שוחררו השניים בתנאים מגבילים. במשטרה ממשיכים לבחון את היקף הפעילות והשלכותיה.

sheen-shitof

עוד בוואלה

נלחמים ביוקר הנדל"ן: כך תוסיפו לבית חדר ביום אחד

בשיתוף קבוצת גוטליב אלומיניום

איתן חייא עוכב לחקירה בחשד לשימוש במצלמות למעקב ושליטה במרחב הציבורי, תל אביב, 25 במרץ 2026/דוברות משטרת ישראל

ברקע הדברים עומדת דמותו של חייא, שהוגדר בארצות הברית כראש המאפיה הישראלית בניו יורק, עם היסטוריה פלילית ארוכה ורוויית אלימות. כבר ב-26 באוקטובר 1970, כשהוא בן פחות מ-18, ירה שני כדורים בראשו של אמנון חדד בזמן שישן בחדרו. הוא הורשע ברצח ונגזר עליו מאסר עולם. גם מאחורי סורג ובריח המשיך להסתבך, וב-1975 הורשע בעבירת חטיפת אדם באיומים ונידון לשש שנות מאסר נוספות.

שלוש שנים לאחר מכן הומתק עונשו, כאשר נשיא המדינה דאז המיר את מאסר העולם ל-13 שנות מאסר. חייא שוחרר ב-1979, וב-1981 עזב את ישראל לארצות הברית. שם, לאחר ששותפים ישראלים סיפקו לרשויות מידע מפליל, הורשע ונידון ל-15 שנות מאסר בגין הרצח ועבירות נוספות הקשורות בארגוני פשיעה.

  • עוד באותו נושא:
  • משטרה

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully