וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פיקוד העורף מאפשר לחדש את הלימודים החל מיום ראשון | זו רשימת היישובים

עודכן לאחרונה: 19.3.2026 / 20:32

פיקוד העורף מרחיב את החזרה ללימודים: רשימת היישובים מתעדכנת לקראת יום ראשון ותקפה בשלב זה עד יום שני, לצד הרחבה נוספת של פעילות החינוך המיוחד ובחינת חלופות להמשך פעילות מערכת החינוך אם הלחימה תימשך גם לאחר חופשת הפסח

בזמן ביקור שר החינוך, יואב קיש, בבית הספר ביד מרדכי, התראה לפני אזעקה/יניר יגנה

פיקוד העורף הרחיב היום (חמישי) את רשימת היישובים שבהם יתאפשר לחדש את הלימודים החל מיום ראשון, במסגרת עדכון נוסף של מדיניות ההתגוננות.

לפי ההודעה המעודכנת, האישור יינתן בשורה של אזורי הנחיה חדשים, בכפוף לעמידה בתנאי המיגון ובהתאם להנחיות משרד החינוך והרשויות המקומיות.

על פי הרשימה המעודכנת, הלימודים יותרו בגולן דרום - למעט קצרין וקדמת צבי, בגליל התחתון - בכרמל, למעט דאלית אל כרמל ועספיא, בוואדי ערה, במנשה - למעט אור עקיבא, חדרה, ג'סר א-זרקא וחלק מיישובי המועצה האזורית חוף הכרמל.

בשפלת יהודה - למעט בית שמש, בלכיש - למעט אשדוד, גן יבנה, יבנה, גדרה, חלק מיישובי המועצות האזוריות גן רווה וברנר, כלל יישובי המועצה האזורית גדרות, וכן בית גמליאל, בן זכאי וצופיה שבחבל יבנה, ובמרכז הנגב - למעט באר שבע ועומר.

עדכון שינויים במדיניות ההתגוננות של פיקוד העורף/אתר רשמי, פיקוד העורף

בנוסף, משרד החינוך הודיע היום על צעדים נוספים להרחבת המענה החינוכי, בתום הערכת מצב משותפת שנערכה בראשות שר החינוך יואב קיש ואלוף פיקוד העורף שי קלפר, ובהשתתפות בכירי המשרד וצוות פיקוד העורף. במהלך הדיון הוצגו עדכונים באשר למתווה החינוך הדיפרנציאלי, לצד בחינת חלופות להמשך פעילות מערכת החינוך, במידה והלחימה תימשך גם לאחר תקופת החופשה.

בסיום הדיון הוחלט על הרחבה נוספת של פעילות החינוך המיוחד: החל מיום ראשון הקרוב תתאפשר פתיחה מדורגת של כיתות חינוך מיוחד גם בבתי ספר רגילים באזורים המוגדרים כתומים, בהם הוחרגה פעילות זו עד כה.

בשלב הראשון תתאפשר פתיחה של כיתות תקשורת, כיתות לתלמידים עם מוגבלות שכלית-התפתחותית, מוגבלות פיזית, הפרעות נפשיות, וכן כיתות ללקויי שמיעה וחירשים וכיתות ללקויי ראייה ועיוורים בלבד. הפתיחה תתבצע בכפוף לאישור המחוז ובתיאום עם הרשות המקומית.

sheen-shitof

עוד בוואלה

שוקלים לקחת הלוואה אך מפחדים? המדריך לצעדים פיננסים חכמים

בשיתוף הפניקס

בשלב הראשון - תתאפשר פתיחה של כיתות תקשורת. כיתה-אילוסטרציה/פלאש 90, יונתן זינדל

בנוסף, לראשונה מאז תחילת המלחמה, יחודשו ההיסעים המאורגנים עבור תלמידי החינוך המיוחד, במתכונת שפעלה עד 28 בפברואר 2026, ובתנאי שבכל רכב הסעה יימצא לפחות תלמיד אחד הזכאי לליווי, לצד מלווה צמוד.

ההחלטה התקבלה לאחר עבודת מטה ממושכת ושיח עם ראשי רשויות, הורים ואנשי חינוך, שהדגישו את הצורך המשמעותי במענה זה מהשטח.

שר החינוך יואב קיש מסר: "שיתוף הפעולה בין משרד החינוך לפיקוד העורף הוא הדוק ומקצועי ומהווה בסיס לקבלת החלטות שקולות בתקופה מורכבת זו. לאחר בחינת השיקולים השונים החלטתי לאפשר הרחבת הפתיחה המדורגת של החינוך המיוחד, לצד חידוש ההיסעים לתלמידים שזכאים לשירותי חינוך מיוחדים".

לדבריו, "מדובר בצעד משמעותי במתן מענה לצרכים שעולים מהשטח, ובהבטחת רצף של מענים חינוכיים, טיפוליים וחברתיים לתלמידים עם צרכים מיוחדים, שעבורם ועבור הוריהם מדובר במענה חיוני ובעל חשיבות רבה בתקופה זו".

"מדובר בצעד משמעותי במתן מענה לצרכים שעולים מהשטח". שר החינוך קיש/אבי רוקח

בנוסף, בעיריית מודיעין מכבים רעות נערכים להפעלת מתווה מדורג בהתאם למדיניות פיקוד העורף. במסגרת זו, כבר מחר (שישי) תשוב לפעילות מערכת החינוך המיוחד הכוללני, בהתאם ליכולת ההפעלה של הצוותים, כאשר הודעות נשלחות להורים.

בשלב זה שירות ההסעות לתלמידי החינוך המיוחד לא יפעל, וההגעה למסגרות תתבצע באופן עצמאי. במקביל, נבחנת האפשרות להרחבת הפעילות בשבוע הבא גם לגני ילדים ולכיתות א'-ב' בחינוך הרגיל והמיוחד, בכפוף להנחיות.

עוד נמסר כי פתיחת המסגרות תלויה ביכולת הגעת צוותי החינוך, ולכן ייתכנו הבדלים בין מוסדות. לצורך חיזוק הצוותים, ישולבו עובדי הצהרונים בשעות הבוקר, ובהתאם לא יפעלו צהרונים.

החל מיום שלישי, עם תחילת חופשת פסח ובהתאם להנחיות, מתוכננת פתיחת קייטנות בגני הילדים ובכיתות א'-ב' בין השעות 8:00 ל-13:00 עבור ילדים הרשומים לצהרונים. בעירייה מדגישים כי מדובר בחזרה מדורגת לשגרה שעשויה להשתנות, וכי הורים שיבחרו שלא לשלוח את ילדיהם לא ייחשבו כהיעדרים.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully