וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

3 פלסטינים נהרגו במהלך עימותים עם מתנחלים; המשטרה חוקרת

עודכן לאחרונה: 8.3.2026 / 10:02

כוחות הביטחון הוזעקו לכפר חירבת אבו-פלאח שבאזור גבעות שילה, בעקבות דיווח על ישראלים שתקפו פלסטינים, ונאלצו להשתמש באמצעים לפיזור הפגנות. בהמשך דווח על התוצאות הקשות, אך נסיבות המוות טרם התבררו. "לא תהיה שום סובלנות לאזרחים שלוקחים את החוק לידיים"

מתנחלים הציתו את הכניסה למסגד אבו בכר א-סדיק בכפר תל/לפי סעיף

3 פלסטינים נהרגו הלילה (שבת) בכפר חירבת אבו-פלאח שבאזור גבעות שילה בבנימין, במהלך עימותים עם מתנחלים. תחילה, הוקפצו למקום כוחות צה"ל ומג"ב בעקבות דיווח על ישראלים שתקפו פלסטינים בכפר, והפעילו אמצעים לפיזור הפגנות.

בהמשך, דווח על שני פלסטינים שנהרגו מירי, ואחד נוסף שמת מחנק. נסיבות המוות טרם התבררו, אך המשטרה פתחה בחקירה פלילית.

"מעשים שלא מייצגים את העם היהודי". אירוע תג מחיר בכפר סלפית, ארכיון/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

"זה אירוע שאינו מתקבל על הדעת. אין ולא תהיה שום סובלנות לאזרחים שלוקחים את החוק לידיים",
אמר מפקד פיקוד מרכז, אלוף אבי בלוט, שהגיע לכפר. "המעשים הללו מסוכנים, ואינם מייצגים את העם היהודי או את מדינת ישראל. הם מסיטים אותנו ממשימת ההגנה וסיכול הטרור ואף מערערים את הביטחון והיציבות באזור".

"דווקא בזמן שצה"ל מכה באויבנו המרים, באיראן ובחיזבאללה, ביד קשה, אסור לאפשר לאלימות פרועה מבית לערער את שלטון החוק ואת ביטחון האזור", הוסיף.

מקרי האלימות באזור הולכים ומתגברים בתקופה האחרונה. רק לפני כשבוע וחצי, שני פלסטינים נורו למוות, לפי החשד על ידי חייל מילואים, במהלך עימותים עם תושבי הכפר קריות, שנמצא בצד השני של גבעות שילה.

  • עוד באותו נושא:
  • מתנחלים

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully