מטוס קרב אמריקני התרסק הבוקר (שני) בכווית, לאחר שככל הנראה נפגע מירי דו-צדדי של צבא ארצות הברית, כחלק ממבצע "שאגת הארי". הטייסים הצליחו להפעיל כיסא המפלט והגיעו לקרקע בשלום.
בתיעודים שהופצו ברשתות החברתיות ניתן לראות את המטוס הפגוע מסתחרר באוויר כלפי מטה, מאבד שליטה ומתרסק. עוד הופץ תיעוד של תושבים מקומיים שמצאו את הטייסים על הקרקע, סייעו להם והעלו אותם לרכבם.
לכתבות נוספות על מבצע "שאגת הארי"
- תקיפת צה"ל בביירות: מבנים בוערים, המונים נמלטים - ופטריות עשן | התיעודים הדרמטיים
- הפנטגון הודה בתדרוכים סגורים: לא היה מודיעין שאיראן מתכננת לתקוף ראשונה
- הגורמים האיראנים ש"רוצים לדבר", האיום להמשך - ומה יגרום לו לעצור את התקיפות? | הריאיון המלא של טראמפ
- המכשיר לחיטוב וטיפולי הגוף ששיגע את העולם - במחיר מבצע מיוחד
אתמול, הודיע פיקוד המרכז של צבא ארה"ב כי שלושה חיילים אמריקנים נהרגו וחמישה נוספים נפצעו באורח קשה בפעילות המבצעית במערכה מול איראן. עוד נמסר כי כמה חיילים נפצעו קל מרסיסים, וכי הפעילות הצבאית באזור נמשכת.
המערכה מול איראן נכנסת ליומה השלישי. בשבת פתחו ישראל וארצות הברית במבצע נגד איראן, עם מכת פתיחה מפתיעה שהביאה לחיסול של עשרות בכירים איראנים, בראשם המנהיג העליון עלי חמינאי, יועצו הבכיר, רמטכ"ל צבא איראן ושר ההגנה. בנוסף, הותקפו אתרים של תוכנית הטילים האיראנית, יחד עם משגרים רבים, וכן הופצצו מתקנים רבים של השלטון.
