וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

היערכות לעימות? מספר החיילים האמריקנים בישראל גדל - והצי החמישי צומצם בבחריין

עודכן לאחרונה: 26.2.2026 / 19:40

גורם ביטחוני מסר כי בימים הקרובים צפויה להתרחב הגעת חיילי צבא ארה"ב לישראל כחלק מהיערכות אפשרית לעימות מול איראן. בצה"ל נערכים לקליטתם מבחינת תשתיות ולוגיסטיקה, ובמקביל דווח כי מפקדת הצי החמישי בבחריין צומצמה לכוח חיוני בלבד על רקע מתיחות אזורית גוברת

נושאת המטוסים פורדו בדרך לחיפה/מעריב

מספר חיילי צבא ארצות הברית שנחתו בישראל ממשיך להתרחב, וצפוי לגדול עוד בימים הקרובים במסגרת היערכות ביטחונית לעימות אפשרי עם איראן - כך לפי גורם ביטחוני. בצה"ל נערכים לקליטת הכוחות האמריקאיים באמצעות היערכות לוגיסטית רחבה הכוללת תשתיות, אספקת אנרגיה ומזון.

במקביל, גורמים אמריקאים אמרו לרשת פוקס ניוז כי מפקדת הצי החמישי של הצי האמריקאי בבחריין צומצמה לכוח אדם חיוני למשימה בלבד, על רקע אפשרות של תקיפות באיראן. המהלכים מתרחשים בשעה שהמתיחות האזורית נמשכת, והיערכות צבאית גוברת נרשמת בזירות שונות במזרח התיכון.

כוח האמריקני מתגבר/רויטרס

מוקדם יותר היום, בחיפה ממתינים לנושאת המטוסים פורד, הגדולה והמתקדמת בעולם, הממשיכה להתקדם מזרחה בים התיכון לכיוון חופי ישראל, ושעל פי גורמים רשמיים צפויה להגיע אל מול חופי חיפה כבר מחר.

גורם אמריקאי אישר לרויטרס כי הנושאת יצאה הבוקר מבסיס סודה ביי בכרתים, לאחר עצירה קצרה לטעינת אספקה ודלק, והיא פונה ישירות לכיוון חיפה. ההערכה היא שהיא תגיע לאזור תוך 24 שעות, כלומר, כבר מחר, על רקע המתיחות הגוברת עם איראן והצטברות כוחות אמריקנים נרחבת באזור.

  • עוד באותו נושא:
  • איראן

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully