וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מנהלת ביה"ס החשודה במעילה שוחררה למעצר בית

עודכן לאחרונה: 26.2.2026 / 13:31

בית המשפט קבע כי המנהלת מקריית גת, החשודה בגניבת מיליון שקלים מקופת המוסד, תשהה במעצר בית שמונה ימים. המנהלת טוענת כי עובדים ניצלו את הטראומה שחוותה כמפונת עוטף עזה כדי למעול בכספים מאחורי גבה

בווידאו: איך יודעים אם הילד זקוק להוראה מותאמת?/עריכה: גלעד מן מנהיים

בית המשפט החליט היום (חמישי) לשחרר למעצר בית של שמונה ימים את מנהלת בית הספר מקריית גת, החשודה במעילה של יותר ממיליון שקלים מכספי המוסד החינוכי. ההחלטה התקבלה דקות ספורות לאחר דיון בעניינה, שבו המשיכה המנהלת להכחיש את המיוחס לה.

המנהלת, אשת חינוך עם ותק של 20 שנים, טוענת כי לא ביצעה רכישות פרטיות מכספי בית הספר. לדבריה, בשנתיים האחרונות חוותה עומס נפשי ופיזי כבד לאחר שפונתה מביתה בעוטף עזה בעקבות אירועי 7 באוקטובר. היא הסבירה כי בזמן שהקימה בית זמני לקהילתה והמשיכה לנהל את המוסד, נתנה אמון מלא בעובדים שהיו אחראים על התקציב, ואלו ניצלו זאת לצרכיהם האישיים.

עורכי דינה, אפרת נחמני-בר, ליאור שטלצר ונועם וינר, מסרו: "שחרורה לביתה הוא צעד ראשון להוכחת חפותה. המנהלת שיתפה פעולה באופן מלא. היא זו שדיווחה למשרד החינוך על הגירעון מיד כשגילתה אותו. גורמים מסוימים חברו כדי לנצל את העומס עליה ולנסות להעליל עליה עלילות שווא".

שחרורה לביתה הוא צעד ראשון להוכחת חפותה". עו"ד ליאור שטצלר/אתר רשמי, ענת גבע-שרון

החקירה נגד המנהלת נפתחה בעקבות תלונות של ספקים שלא קיבלו את שכרם. בבדיקת ספרי החשבונות התגלו גירעונות עצומים וחשדות לרכישות חריגות של מוצרי צריכה, בהם בשמי יוקרה וקרמים, שאינם קשורים לפעילות השוטפת של בית הספר.

גורם חינוכי ציין כי במוסד שרר ניהול כושל, אך טרם הוכח באופן חד-משמעי כי המנהלת שלשלה את הכספים לכיסה הפרטי. המשטרה ביקשה בתחילה להאריך את מעצרה כדי למנוע שיבוש הליכי חקירה, אולם כעת הוחלט כי ניתן להמשיך בבדיקת הממצאים כשזו שוהה במעצר בית.

ממשרד החינוך נמסר כי מחוז הדרום והעירייה מלווים את צוות ההוראה ואת התלמידים כדי להבטיח שגרה לימודית למרות הפרשה.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully