וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הח"כ מהליכוד: "נקודת התורפה היא שמשרד האוצר לא בידנו"

עודכן לאחרונה: 24.2.2026 / 12:45

ח"כ אושר שקלים מהליכוד התייחס בראיון ל-103FM לנפילת חוק המע"מ ולסערת רפורמת החלב, ואמר כי ביטול הפטור ממס עד 150 דולר כבר משפיע על עסקים. לדבריו, הצבעתו סייעה להעביר את הרפורמה לדיון בוועדה אחרת ו"הצילה את הממשלה מנפילה", תוך שהוא מדגיש כי פעל כאיש אמונו

חבר הכנסת אושר שקלים מסיעת הליכוד דיבר היום (שלישי) בראיון ל-103FM על נפילת חוק המע"מ, והביע את דעתו אודות סערת רפורמת החלב.

"מי שמכיר אותי יודע שאני לא אצא נגד ראש הממשלה. הפטור ממס עד 150 דולר נכנס מחודש שעבר ועכשיו הוא יבוטל", אמר. "ראיתי דוחות של הרבה ספקים וחנויות שהמכירות שלהם ירדו. יותר מזה, לפני שלושה שבועות הצלתי את הממשלה מנפילה, נשכבתי על הגדר בנושא רפורמת החלב בכך שבעזרת קולי הרפורמה עברה לועדה של אוהד טל במקום דוד ביטן".

"אני נכנסתי לעניין כאיש אמונו של ראש ממשלה והקול שלי הכריע. בסופו של דבר, ראש הממשלה הוא הבין את המצב וזה לזכותו. אם הייתה משמעת סיעתית אני בטוח שהתוצאות היו אחרות לגמרי".

אושר שקלים. ראובן קסטרו
הסתכלתי לבעלי העסקים בעיניים, אפילו בכיתי להם". אושר שקלים/ראובן קסטרו

חבר הכנסת שקלים סיפר לדעתו מה היא נקודת התורפה של הממשלה והמתכון ליציבות הקואליציה: "נקודת התורפה של הממשלה זה שמשרד האוצר לא בידי הליכוד, אני לא אומר את זה כנגד השר סמוטריץ'. ברגע שמשרד האוצר, משרד שחולש על כל המשרדים האחרים וכולם תלויים בו, זה שמחזיק את המפתחות ליציבות הקואליציה".


"אני לא רוצה לפרק אף אחד, אני רוצה לבוא ולתת לכל אחד הזדמנות שווה להתפרנס בכבוד", המשיך. "אני לא רוצה שלאותם 65,000 עסקים יקרה מה שקרה להורים שלי שנאלצו לסגור, אבא שלי היה אדם הכי חייתי וחזק, היום הוא לא חש בטוב".

"הסתכלתי לבעלי העסקים בעיניים, אפילו בכיתי להם ואמרתי להם שאני לא רוצה שזה יקרה להם. המילה הנכונה היא איזון, לא יכול להיות שעל הדרך נדרוס את בעלי העסקים. אני לא רוצה לפגוע באף אחד - אני רוצה תחרות הוגנת", חתם.

  • עוד באותו נושא:
  • הליכוד

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully