וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מקסיקו חיסלה את הפושע המבוקש במדינה, הקרטל יצא למתקפות נקם

עודכן לאחרונה: 22.2.2026 / 20:30

מנהיג קרטל "הדור החדש של חליסקו", שכונה "אל מנצ'ו", נהרג על ידי כוחות הביטחון באחד ההישגים הגדולים ביותר של מקסיקו סיטי נגד ארגוני הפשיעה בשנים האחרונות. המבצע צפוי להפחית את הלחץ מטראמפ, אך הוביל לגל של אלימות: מכוניות הועלו באש ותקפו נמל תעופה מקומי

אל מנצ'ו. רשתות חברתיות, אתר רשמי
חיסולו של אל מנ'צו עשוי להצית גל אלימות נרחב ומאבקי שליטה במקסיקו/אתר רשמי, רשתות חברתיות

ממשלת מקסיקו הודיעה ביום ראשון כי חיסלה את ראש הקרטל המבוקש ביותר במדינה. זהו הישג משמעותי במבצע החדש שלה נגד ארגוני הפשיעה במדינה ומהלך שעשוי לסייע בהפחתת הלחץ מצד הנשיא טראמפ, שאיים לתקוף בשטח מקסיקו.

נמסיו אוסגוארה סרוואנטס, הידוע בכינויו "אל מנצ'ו", היה במשך שנים רבות מנהיג אחד הקרטלים החזקים ביותר במקסיקו, קרטל הדור החדש של חליסקו, ונחשב לאחד העבריינים האלימים ביותר במדינה. הוא עמד בראש ארגון פשיעה שהתרחב במהירות בעשור האחרון, ייצר ומכר סמים וסחט עסקים מקומיים. במקביל, בנה לעצמו מוניטין של מי שמבצע מתקפות נועזות נגד כוחות הביטחון ומטיל אימה על קהילות ברחבי המדינה.

כוחות הביטחון של מקסיקו הרגו את אוסגוארה בעיירה טפלאפה, שבה מתגוררים כ־20 אלף תושבים, במדינת חליסקו שבחוף המערבי - המקום שבו נוסד ופעל הקרטל שלו - כך לפי גורם בממשלת מקסיקו שדיבר בעילום שם כדי למסור פרטים על המבצע. הרשויות במקסיקו לא חשפו פרטים נוספים על הפעולה, אך תכננו למסור מידע נוסף בהמשך היום.

חיסולו של אוסגוארה הצית במהירות גל אלימות ברחבי מקסיקו. בלפחות חמש מדינות, ובהן חליסקו, דיווחו תושבים ורשויות מקומיות על כלי רכב בוערים שחסמו כבישים, שהיא שיטה נפוצה של קרטלי הסמים בתגובה לחיסול מנהיגיהם.

מדינת חליסקו הודיעה כי השעתה את התחבורה הציבורית באזורים מסוימים והזהירה בתי מלון להנחות את אורחיהם להישאר בתוך המבנים. חלק מהאלימות התרחש בעיר גוודלחרה, בירת חליסקו, שהיא אחת הערים המארחות של המונדיאל השנה.

קרטל הדור החדש של חליסקו, הפך תחת הנהגתו של אוסגוארה לאחד מארגוני הסחר הדומיננטיים במקסיקו. הארגון נאבק ביריבים במספר מדינות במקביל, תוך שהוא מבריח סמים סינתטיים - בהם קוקאין, מתאמפטמין ובשנים האחרונות גם פנטניל - אל ארצות הברית. מותו מהווה מכה משמעותית לארגון הפשיעה ועלול להצית הן מאבקי כוח פנימיים והן גל אלימות מחודש, כאשר פלגים שונים יתחרו על השליטה.

המהלך צפוי גם לשפר את יחסי ממשלת מקסיקו עם וושינגטון. טראמפ הפעיל לחץ על מקסיקו להיאבק בקרטלים בנחישות רבה יותר ואיים בתקיפות צבאיות נגד הארגונים אם לא יהיה שבע רצון מהתוצאות.

נשיאת מקסיקו, קלאודיה שיינבאום, דחתה בתקיפות ובאופן עקבי את ההצעה הזו, ואמרה כי כל תקיפה אמריקנית תפר את ריבונותה של מקסיקו. במקביל, ממשלתה הרחיבה את שיתוף הפעולה עם סוכנויות הביטחון של ארצות הברית, לרבות בתחום המודיעין.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully