רב ניצב דני לוי הגיע היום (ראשון) בצהריים לזירת המהומות בבני ברק, לאחר תקיפת שתי חיילות שחולצו מההמון. אלא שלצד האירוע המבצעי, תיעוד נוסף תפס את תשומת הלב והציף שאלות.
במהלך הסיור בשטח נתקל לוי בפעיל הקיצוני מרדכי דוד, שבתקופה האחרונה תקף אותו פומבית לאחר שזומן לחקירה וכינה אותו "בובה של היועמ"שית". בסרטון שצילם דוד נראה המפכ"ל משוחח עמו, מחייך ואף טופח על לחיו במחווה שנראתה כחיבה גלויה, חרף הביקורת החריפה שהשמיע כלפיו הפעיל רק לאחרונה.
מוקדם יותר באותו יום הגיע דוד במטרה לחסום את אייל ברקוביץ. בשיחה עם וואלה הסביר את צעדיו ואמר: "אין איך לברוח מהדמוקרטיה הישראלית והחסימה למען רבין ופרץ זה לא אישי אני מביע מחאה".
בהמשך תקף את ברקוביץ אישית והוסיף: "הוא מלכלך עליי באולפנים ופעם אחת אפילו אמר שאם אני אבוא אליו לחסום אותו הוא יתן לי אגרוף, במציאות הוא פחדן ושפן".
התיעוד מהזירה, לצד העימות המילולי, מציג תמונה מורכבת של מפגש בין ראש המשטרה לבין מי שמבקר אותו בחריפות, דווקא ביום שבו התמודד הארגון עם אירוע אלים בלב בני ברק.
