שר המשפטים יריב לוין הכריז אתמול (רביעי) על קידום מספר חוקים משפטיים עד לבחירות הקרובות, כשמאחורי הקלעים ניצבות שיחות של ראש הממשלה נתניהו עם לוין ויו"ר ועדת חוץ וביטחון בועז ביסמוט בתחילת השבוע בכנסת, בהן הנחה לנצל את החודשים שנותרו עד הבחירות - כדי לקדם את "דגלי הימין" שנותרו פתוחים בקדנציה הזו.
בקואליציה מגדירים את התקופה הקרובה כמכריעה. לאורך הקדנציה כל סיעה התעסקה בקידום הנושאים החשובים לה: עוצמה יהודית קידמה את עונש מוות למחבלים, הציונות הדתית את סוגיות ההתיישבות, החרדים סביב חוק הגיוס - והליכוד עם הרפורמה המשפטית.
על פי בדיקות של הליכוד, בקרב ציבור הבוחרים הימני והליכודי קיימת אכזבה מכך שהרפורמה, שהוצגה כהבטחה מרכזית, לא הושלמה. בשיחות של ראש הממשלה בתחילת השבוע נקבע להשלים את חוק הגיוס ולקדם את החוקים המשפטיים.
גורמים בקואליציה מספרים כי המסר שהועבר בשיחות שהתקיימו בימים האחרונים לנציגי הסיעות החרדיות ולבכירים בקואליציה הוא כי הכוונה היא להגיע למערכת הבחירות הקרובה עם הישגים חקיקתיים ברורים - ולא רק עם הצהרות כוונות. החודשים הקרובים נתפסים כהזדמנות להשלים את המהלכים.
מסר בעניין הזה הועבר דרך ביסמוט למפלגות החרדיות לפיו לא נכון לסיעות החרדיות לשבור את הכלים כעת.
תאריך הבחירות המסתמן מעלה חששות בקרב הקואליציה. הלו"ז היה מאד ברור ביום רביעי בשבוע האחרון: חוק הגיוס עולה, התקציב עובר, וראש הממשלה פסק בהחלטיות - תאריך הבחירות יהיה השמונה בספטמבר. שבוע אחרי פתיחת הלימודים, יומיים לפני ראש השנה.
החשש שעלה הוא מחסידי ברסלב שנוסעים לאומן והערכה היא שמנדט אחד או שניים עלולים להיפגע כתוצאה מכך. הנוכחים סיכמו לבדוק את הסוגייה, אך לא נרשמה התרגשות גדולה מדי "שיצביעו ויסעו לאומן", אמרו. האם מאז יום רביעי האחרון השתנו הדברים? יכול להיות, בכירים בליכוד מגדירים את בחירת התאריך כ"אירוע יומי" - כל יום יכול להשתנות.
כרגע, שלושה תאריכים ניצבים על הפרק - התאריך המקורי 27 אוקטובר, 8 בספטמבר או ביוני הקרוב. בשבועות האחרונים ראש הממשלה שידר 'בחירות באוקטובר' כדי לסמן לשותפים שהוא ממשיך עד הסוף, וגם מתוך כוונה לתת זמן לסיים את המהלכים המדיניים והביטחוניים.
האפשרות לבחירות באוקטובר עדיין על הפרק אך סיכוייה קלושים - הגעה לשיא מערכת הבחירות בתקופת ימי הזיכרון ועצרות 7 באוקטובר זה לא אירוע מתקבל על הדעת מבחינת חברי הממשלה.
