וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

נתניהו סימן תאריך לבחירות - אך בקואליציה מתלבטים

עודכן לאחרונה: 10.2.2026 / 14:55

רגע לפני הכניסה למסע בחירות מאתגר, הדאגה גוברת מתאריך שיחפוף עם נסיעתם לאומן של חסידי ברסלב - שעלול לעלות לסיעות במספר מנדטים. ראש הממשלה מציג עסקים כרגיל ומתעקש כי הממשלה תמלא את ימיה, למרות שתאריך אחר יתאים לו הרבה יותר

בנימין נתינהו ואבי סלמה, מועמד הליכוד לראשות עיירת נתניה/צילום דודי אביטן

תאריך הבחירות המסתמן העלה היום (שלישי) חששות בקרב הקואליציה. הלו"ז היה מאד ברור ביום רביעי האחרון, חוק הגיוס עולה, התקציב עובר, וראש הממשלה פסק בהחלטיות - תאריך הבחירות יהיה השמונה בספטמבר. שבוע אחרי פתיחת הלימודים, יומיים לפני ראש השנה.

החשש שעלה הוא מחסידי ברסלב שנוסעים לאומן והערכה היא שמנדט אחד או שניים עלולים להיפגע כתוצאה מכך. הנוכחים סיכמו לבדוק את הסוגייה, אך לא נרשמה התרגשות גדולה מדי "שיצביעו ויסעו לאומן", אמרו. האם מאז יום רביעי האחרון השתנו הדברים? יכול להיות, בכירים בליכוד מגדירים את בחירת התאריך כ"אירוע יומי" - כל יום יכול להשתנות.

כרגע, שלושה תאריכים ניצבים על הפרק - התאריך המקורי 27 אוקטובר, 8 בספטמבר או ביוני הקרוב. בשבועות האחרונים ראש הממשלה שידר 'בחירות באוקטובר' כדי לסמן לשותפים שהוא ממשיך עד הסוף, וגם מתוך כוונה לתת זמן לסיים את המהלכים המדיניים והביטחוניים.

האפשרות לבחירות באוקטובר עדיין על הפרק אך סיכוייה קלושים - הגעה לשיא מערכת הבחירות בתקופת ימי הזיכרון ועצרות 7 באוקטובר זה לא אירוע מתקבל על הדעת מבחינת חברי הממשלה.

מסתמן: נתניהו יעדיף בחירות לצד הענקת פרס ישראל לטראמפ. ראש הממשלה והנשיא האמריקני/ראובן קסטרו

מהדהדים בחירות באוקטובר - אך תאריך אחר יהיה נוח יותר לליכוד

ה8 בספטמבר הוא תאריך הגיוני אך עם לא מעט בעיות - אזרחים שעוד לא חזרו מהחופשה, חסידים שנוסעים לאומן, ספירת קלפיות אל תוך חג ראש השנה, אפשרי אבל לא אידאלי.

התאריך הנוח ביותר לליכוד לבחירות הוא דווקא חודש יוני. אין הבדלים משמעותיים בין יוני לספטמבר, אין אילוצי לו"ז של חגים וגולת הכותרת - בסוף מאי ישנו סיכוי גבוה שהנשיא האמריקני דונלד טראמפ יגיע לישראל לקבל את פרס ישראל. לערוך בחירות תחת הרושם של ביקור נשיא אמריקני שיחבק וירים לנתניהו זה התרחיש הרצוי ביותר מבחינתו של ראש הממשלה ולכן הערכה הולכת וגוברת כי התאריך שייבחר יהיה יוני.

גם אם נתניהו יבחר בתאריך הזה הוא לא יודיע עליו בקרוב, הודעה על תאריך בחירות גורמת כניסה אגרסיבית של המערכת לקמפיין ואווירת סיום חודשיים-שלושה לפני. זה לא משהו שנתניהו רוצה לראות עכשיו. אין לו עניין לשדר סיום כשאיראן, עזה, וגם חוק הגיוס והתקציב על הפרק. אך אם שואלים את חברי הליכוד חודש יוני הוא החודש המסתמן לבחירות בישראל.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully