כנופיית שודדים חמושים הפכו כביש מהיר באיטליה לשדה קרב כשניסו לשדוד כלי רכב משוריין שהוביל מזומנים. הכנופיה חסמה את התנועה באמצעות כלי רכב בוערים ואף פתחה באש לעבר שוטרים, במתקפה נועזת לאור יום. תיעוד שצולם בטלפונים ניידים תפס את רגעי הכאוס בכביש 613, עורק התחבורה הראשי המחבר בין ברינדיזי ללצ'ה בדרום איטליה.
כלי הרכב המשוריין הותקף במארב שביצעה קבוצה של שישה עד עשרה שודדים רעולי פנים, שחלקם התחזו לשוטרים והשתמשו בכלי רכב עם אורות כחולים מהבהבים. כדי לאלץ את הרכב לעצור, הציבו התוקפים משאית קטנה ורכב מסחרי לרוחב הכביש, הציתו אותם ויצרו מה שעדי ראייה תיארו כ"חומת אש".
התנועה נעצרה לחלוטין, ונהגים מבוהלים נלכדו על הכביש. הרכב שהותקף שייך לחברת BTV, חלק מקבוצת בטיסטולי, המפעילה שירותי הובלת כספים משוריינים ברחבי איטליה.
כשהכנופיה התקרבה, הופעל מטען חבלה שפוצץ את הרכב. תיעודים דרמטיים מראים את הרכב המשוריין מתרומם לאוויר, כשלהבות ושרידים מתפזרים על פני הכביש המהיר ועשן שחור סמיך ממלא את השמיים.
למרות עוצמת הפיצוץ, הופעלה בתוך הרכב מערכת אבטחה מבוססת קצף, שלבסוף סיכלה את השוד. בהמשך התפתח חילופי אש כשסיור של כוחות הקרביניירי הגיעו לזירה. החשודים, חמושים ברובי קלצ'ניקוב וברובי ציד, ירו לעבר השוטרים תוך שהם משתמשים בכלי רכב כמחסה ובין הצדדים התנהלו חילופי אש.
ניידת משטרה אחת נפגעה משלושה קליעים, ורכב לא מסומן ניגח במהלך המרדף. לא דווח על נפגעים או הרוגים - לא בקרב שוטרים, מאבטחים או אזרחים - למרות רמת האלימות והימצאותם של נהגים רבים בזירה.
תיעוד שצולם בידי נהגים מראה לפחות שישה חשודים רעולי פנים, לבושים בסרבלים לבנים ושחורים, נעים בין כלי הרכב כשהם חמושים, בעוד נהגים אחרים צופים בהלם. התקשורת האיטלקית דיווחה כי נהגים נוספים שנקלעו למארב נשדדו גם הם במהלך בריחת הכנופיה.
לאחר שעזבו את המקום, נמלטו החשודים תוך גניבת כלי רכב מנהגים חולפים כדי לפרוץ מחסומי משטרה.על פי הדיווחים, מכשולים מחודדים פוזרו על הכביש כדי לקרוע את צמיגי כלי הרכב הרודפים.
בהמשך איתרו הקרביניירי רכב מסוג אלפא רומיאו שנסע במהירות גבוהה, והוא נמצא נטוש בשטח כפרי. אדם שניסה להימלט רגלית באזור נעצר, יחד עם חבר כנופיה נוסף שניסה גם הוא לברוח. הרשויות אישרו כי שני חשודים נמצאים כעת במעצר, בעוד שלפחות שניים נוספים עדיין נמלטים.
הרשויות פתחו במצוד נרחב, הכולל סיורים מהאוויר במסוקים, והזהירו מפני נוכחות משטרתית מוגברת והקמת מחסומים ברחבי האזור
רשת Sky TG24 דיווחה כי החשודים ככל הנראה מגיעים מאזור פוג'יה, הידוע כמקור לכנופיות המתמחות בשוד רכבים משוריינים בסגנון צבאי.
ניקולה מאניו, מזכ"ל אזורי של ארגון שוטרים במחוז פוליה, אמר: "פעם נוספת מצאו עצמם הקרביניירי בחזית של מעשה פלילי אלים ומאורגן במיוחד. העובדה שניידת נפגעה מירי ממחישה את רמת הסיכון הגבוהה שאליה נחשפים השוטרים שלנו מדי יום. רק בזכות המקצועיות, האיפוק ותחושת השליחות של עמיתינו - איננו מדברים היום על טרגדיה".
