וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מצפון תפתח הרעה? צה"ל נערך לאפשרות שמשטר א-שרע יפעל באזורים בשליטת צה"ל

8.2.2026 / 19:00

המערכה שפתח הנשיא הסורי נגד הכורדים בצפון המדינה לא עוברת ליד צה"ל, כשמתנגדי המשטר הנמצאים באזור בשליטה מבצעית ישראלית עלולים להיות המטרה הבאה. גורמי ביטחון ישראלים ששוחחו עם וואלה אמרו כי במידה והמתיחות עם איראן תגבר, גם הזירה הסורית עלולה להתלקח

בווידאו:לוחמי חטיבת החשמונאים בפיקוד גדוד 52 וחטיבת 'הגולן' (474) השלימו פעילות ראשונה בדרום סוריה/דובר צה"ל

המשטר הסורי בראשותו של הנשיא הטרי אחמד אל-שרע (אל ג'ולאני), פתח במערכה צבאית ומדינית בתחילת חודש ינואר נגד האוטונומיה הכורדית כדי לספח אותה מחדש לסוריה. הפעילות כללה מתקפה רחבה וכיבוש שטחים נגד כוחות ה- אס.די.אף והכוחות הסורים הדמוקרטיים בהנהגת הכורדים באזור דיר א-זור, א-רקה ושכונות בחלב.

מאזורי הקרבות יצאו תיעודים קשים על אלימות אנשי המשטר הסורי ומיליציות ערביות בשמם (בהם אנשי ג'יהאד עולמי) כולל הוצאות להורג של שבויים, התעללות באזרחים וחטיפות נשים. בתחילת החודש חתמו הכורדים על הסכם כניעה בתיווך ארצות הברית והביאו לסיום האוטונומיה שנתמכה על ידי ארצות הברית. בצה"ל לא מתעלמים מהפגנת הכוח של המשטר הסורי, ומבינים שפעולה דומה יכולה להתרחש באזורים בשליטה מבצעית ישראלית - כנגד מתנגדי המשטר הסורי.

לא חיכה הרבה זמן - ופעל נגד הכורדים. נשיא סוריה מוחמד א-שרע/רויטרס

גורמי ביטחון בישראל מעריכים בשלב הזה כי המשטר הסורי לא רוצה לפעול נגד ישראל, זאת בגלל ארצות הברית, אך הוא מסוגל לבצע פעולות חריגות ועל כוחות צה"ל להיות ערוכים לכל תרחיש מאירועים נקודתיים ועד אירועים חמורים וגדולים יותר בהפתעה מוחלטת. "צה"ל בגזרה צריך להיות מאוד ערני. כולל לתרחיש שהמתיחות עם איראן גולשת וגם האזור הסורי נדלק. האיראנים מסוגלים לשלוח לגבול הסורי מליציות שיעיות עיראקיות", אמרו הגורמים.

אירועים חריגים נוספים אחריהם עוקבים בפיקוד הצפון כוללים מתיחות גבוהה בין דרוזים לבדואים. לדברי הגורם הביטחוני מדובר בשתי אוכלוסיות חמושות ולפי האינטרס הישראלי על צה"ל להגן על הדרוזים בדרום סוריה.

בחודשים האחרונים התגברו דיווחים על ניסיונות להקים תשתיות טרור הכוללות סחר באמצעי לחימה במרחב הסורי בשליטה ישראלית. בהתאם לכך מבצעים כוחות צה"ל מבצעים פעולות מעצרים, חקירות, סריקות ואיסוף מודיעין גם בטווחים של יותר מ-10 ק"מ מהגבול הישראלי כדי לשמר אחיזה מבצעית גבוהה ולמנוע הקמת התארגנויות חתרניות חמושות.

למה לשלם הרבה?

3 מנויים ב-75 שקלים וגם חודש חינם! וואלה מובייל חוסכת המון

לכתבה המלאה

הלווית לוחמים כורדים שנהרגו בעימותים עם צבא סוריה/רויטרס
כוחות צבא סוריים סמוך לא-רקע/רויטרס

המטרה: למנוע תרחיש 7.10 בגבול הצפוני

על רקע האיומים וההתרעות בוצע בשנה האחרונה תהליך חיזוק משמעותי של מחלקות ההגנה ביישובים שכלל שיפור בציוד, באמצעי הלחימה ובאימונים, יחד עם יחידת התערבות מבוססת עשרות תושבי רמת הגולן חמושים שאמורים לקפוץ לכל אירוע מתפרץ. "ביום יום הם מורים וחקלאים ונכונים לקפוץ לכל אירוע במידה ויקראו להם בלוחות זמנים מאוד קצרים. הם תמיד בכוננות", אמר אחד הגורמים.

בנוסף לכך, הוקם מכשול לאורך יותר מ-30 ק"מ צמוד לגבול כדי לעכב מעבר כלי רכב ולהקשות על ניסיונות אירועים מתפרצים שכוללים ניסיונות חצייה של כלי רכב כמו תרחיש שבעה באוקטובר בגבול הצפוני. היקף המכשול יגדל בשנה הקרובה, כשבחלק מהמקומות המרחק הוא עשרות מטרים מהגדר ובחלק מהמקומות מאות מטרים.

באוגדה 210 פועלים על הידוק שיתוף הפעולה עם חיל האוויר כדי לתת מענה מהיר באש ואיסוף מודיעין באירועים מתפרצים כולל משימות של טייסים ומפעילי כטמ"מ ללא הכוונה מהקרקע. "הפעילות עם חיל האוויר היא קריטית לא רק בגבול אלא גם בעומק", אמר גורם ביטחוני והוסיף כי לאחרונה כל צמרת חיל האוויר ביקרה בגבול כדי לתת מענה לאירועים נקודתיים ולייעל את שיתוף הפעולה המבצעי.

כוחות א-שרע חוגגים ניצחון בקרב באזור א-רקה/רויטרס

לאחרונה הוחלט לבצע ביקורת מטכ"לית לאוגדה 210 במהלכה הגיעו צוות ביקורת מתרגל בשעה 06:00 בבוקר לגבול הסורי והכריזו על חדירה של מחבלים ב-11 מוקדים ברמת הגולן. במסגרת התרגיל שארך חצי יממה, הוקפצו כוחות לגבול וליישובים כולל כוחות שהגיעו מבקעת הירדן לתרגל את הכוחות. "אנחנו יודעים לבנות תמונה בשגרה ויש לנו פיקוד ושליטה חזקים אבל נצטרך לתרגל את המצבים השונים כדי שזה יעבוד טוב יותר בתרחיש של ריבוי אירועים", סיפר לוואלה גורם ביטחוני.

בחודש הקרוב יעסקו באוגדה על הגבול ובעומק השטח הסורי בכשירויות הבסיס וביסודות הלחימה, בדגש על מפקדות החטיבה והגדודים שפועלים בגזרה על רקע השחיקה והעומס המבצעי משבעה באוקטובר כולל ביקורות על רמת ההגנה במוצבים, איכות הציוד הצבאי והמתקנים, כולל הקפדה על פקודות, נהלים ומשמעת.

חלק מעיסוק האוגדה יהיה בכניסות וביציאות מהגבול הסורי ובשיתוף הפעולה בין הגדודים שפועלים בגזרה, כוחות מתאם פעולות הממשלה בשטחים וגורמים נוספים שלפי גורמי הביטחון נדרשים להקפיד על התיאום המבצעי.

לוחמי צה"ל בפעילות בדרום סוריה/דובר צה"ל

כוחות צה"ל סורקים לאורך היום את השטח הסורי ומעת לעת עוצרים חשודים שמנסים להתקרב לגדר בתירוץ של רועי צאן. החשד הוא שאנשי המשטר שולחים פעילים לאסוף מודיעין על המתרחש בגבול הישראלי. במידה ולא נמצא בסיס לחשד בחקירה הם משחררים.

  • עוד באותו נושא:
  • סוריה
  • צה"ל

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully