וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"אנחנו דור השינוי": יותר מאלף בני נוער הפגינו נגד האלימות בחברה הערבית

עודכן לאחרונה: 6.2.2026 / 21:19

בהפגנה, שאורגנה על ידי תנועת הנוער "עתידנא", הורמו שלטים עם מסרים נגד האלימות במגזר הערבי. "אנחנו לא רק מספרים", אמרו בני הנוער שזעקו ודרשו אחריות מהממשלה ונבחרי הציבור. מנכ"ל שותף בתנועה אמר: "החברה הערבית צריכה הנהגה אמיצה, אחראית ומחויבת לפתרונות"

רבבות מפגינים בהפגנה הערבית יהודית בכיכר הבימה./אביב אטלס Aviv Atlas

למעלה מ-1,000 בני נוער וצעירים ערבים ישראלים, חניכי תנועת הנוער 'עתידנא', הפגינו היום (שישי) במחאה נגד גל האלימות והפשיעה המשתולל בחברה הערבית. ההפגנה התקיימה כחלק מתהליך חינוכי עמוק ומתמשך שמובילה עתידנא, ולא כאירוע מחאה חד-פעמי.

במהלך ההפגנה נשאו הצעירים שלטים וקראו קריאות שביטאו קול ברור של דור שלם: "אנחנו דור השינוי", "אנחנו לא נשתוק יותר", "הדם שלנו יקר", "אנחנו לא רק מספרים". עבור המשתתפים, לא מדובר בסיסמאות - אלא בזעקה אמיתית ודרישה לאחריות, לחיים בטוחים ולמציאות אחרת עבור הדור הצעיר בחברה הערבית.

רוצים עתיד טוב יותר. בני הנוער בהפגנה/מערכת וואלה, ללא

עתידנא היא עמותה שפועלת מדי יום עם אלפי בני נוער וצעירים ברחבי הארץ, כשתפיסת עולמה המובילה מצהירה: צעיר שנמצא במסגרת חינוכית, שמרגיש שייכות ומקבל ליווי - לא נגרר לפשיעה. לדבריהם, חינוך, שייכות וליווי הם קו ההגנה הראשון של החברה כולה.

בעתידנא מדגישים כי הארגון לא מגלגל אחריות הלאה, אלא לוקח אותה בפועל ופועל בשטח, יום אחר יום, עם אלפי צעירים.

העמותה דורשת לקיחת אחריות מכלל הגורמים - מהמדינה, מהממשלה, מהמשטרה, ומההנהגה הערבית והיהודית כאחד. "המאבק באלימות ובפשיעה הוא אחריות משותפת, ולא מאבק של מגזר אחד. המסר שמבקשים הצעירים להעביר ברור: הם לא רק דורשים שינוי - הם מייצרים אותו", נמסר.

sheen-shitof

עוד בוואלה

הלוואה לחינוך: איך להשקיע בעתיד הילדים בלי להיכנס לסחרור כלכלי?

בשיתוף הפניקס

דורשים הנהגה שלוקחת אחריות ומציעה פתרונות/מערכת וואלה, ללא

סלימאן סלימאן, מנכ"ל שותף בעמותת עתידנא, אמר: "הצעירים שלנו אומרים בקול ברור - אנחנו לא מוכנים לחיות בפחד. מי שנמצא במסגרת חינוכית, שמרגיש שייך ושיש מי שמלווה אותו, לא נגרר לפשיעה. עתידנא לוקחת אחריות ופועלת בשטח יום־יום, אבל האחריות היא של כולנו - של המדינה, של הממשלה, של המשטרה, וגם של ההנהגה הפוליטית הערבית. לצערי, ההנהגה הערבית נכשלה: היא לא מציעה פתרונות אמיתיים לאזרחים הערבים, לא מקדמת תכניות סדורות למיגור הפשיעה, ובמקרים רבים מסתפקת בהובלת מחאות ריקות מתוכן בלי שום הצעה מעשית. זה לא מספיק. החברה הערבית צריכה הנהגה אמיצה, אחראית ומחויבת לפתרונות - לא סיסמאות. זה לא מאבק של מגזר, זה מאבק על החיים".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully