חמושים הרגו לפחות 162 בני אדם במדינת קווארה שבניגריה, באחת המתקפות הקטלניות ביותר במדינה בחודשים האחרונים - כך מסר היום (רביעי) גורם בצלב האדום. זאת בזמן שארצות הברית וניגריה הגבירו את שיתוף הפעולה ביניהן בחודשים האחרונים.
המתקפה הקטלנית, שאירעה בשעת לילה מאוחרת ביום שלישי על כפר במדינת המחוז שבמערב ניגריה, התרחשה לאחר שהצבא ביצע לאחרונה פעולות באזור נגד "גורמי טרור" וטען להישגים משמעותיים.
חלקים מניגריה סובלים מפעילות של כנופיות חמושות - השודדות כפרים וחוטפות בני אדם תמורת כופר - לצד אלימות בין קהילות שונות במדינות המרכז, וארגונים ג'יהאדיסטיים הפועלים בצפון-מזרח ובצפון-מערב המדינה.
"הדיווחים מציינים כי מספר ההרוגים עומד כעת על 162, בעוד החיפושים אחר גופות נוספות נמשכים", אמר באבאומו איודג'י, מזכיר הצלב האדום במדינת קווארה, ועדכן מניין קודם של 67 הרוגים.
המתקפה אושרה על ידי המשטרה, שלא מסרה נתונים על נפגעים, וכן על ידי ממשלת המדינה, שהאשימה "תאי טרור".
מוקדם יותר אמר מחוקק מקומי בשם סעידו באבא אחמד לסוכנות הידיעות הצרפתית כי בין "35 ל-40 גופות נספרו" מאז המתקפה. "אנשים רבים אחרים נמלטו אל היער כשהם פצועים מירי", אמר אחמד, והוסיף כי ייתכן שיימצאו גופות נוספות. לדבריו, החמושים פלשו לכפר וורו בסביבות השעה 18:00 ביום שלישי והעלו באש "חנויות ואת ארמון המלך". הוא הוסיף כי מקום הימצאו של המלך המסורתי אינו ידוע.
מושל מדינת קווארה, עבד א-רחמן עבד א-רזאק, גינה את המתקפה וכינה אותה "ביטוי פחדני של תסכול מצד תאי טרור בעקבות מבצעי הלוחמה בטרור המתנהלים בחלקים מהמדינה". הצבא הניגרי הגביר את פעולותיו נגד ג'יהאדיסטים וכנופיות חמושות, והוא טוען בקביעות כי הוא הורג חמושים רבים.
בחודש שעבר הודיע הצבא כי פתח ב"מבצעי התקפה מתואמים ומתמשכים נגד גורמי טרור" במדינת קווארה, וכלי תקשורת מקומיים דיווחו שהוא "נטרל" 150 "שודדים". בתגובה לבעיות הביטחוניות במחוז, הטילו הרשויות במדינת קווארה עוצר באזורים מסוימים וסגרו בתי ספר למשך כמה שבועות, לפני שהורו על פתיחתם מחדש ביום שני.
חוסר היציבות הביטחונית במדינה המאוכלסת ביותר באפריקה עלה לכותרות בחודשים האחרונים, לאחר שנשיא ארצות הברית דונלד טראמפ טען כי מתרחש "רצח עם" של נוצרים בניגריה. טראמפ אף הורה על תקיפה סמלית במדינה בחג המולד, אך האלימות המשיכה להשתולל מאז. הטענה נדחתה בידי הממשלה ומומחים עצמאיים רבים, שאומרים כי מעשי האלימות בניגריה גובים את חייהם של נוצרים ומוסלמים כאחד, לעיתים קרובות ללא הבחנה.
ברשת BBC דווח שכוח אמריקני קטן הגיע למדינה כדי לסייע מודיענית ולאמן את הצבא.
