וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"שותפות לרצח עם": צרפת דורשת לחקור שתי ישראליות פעילות ימין בחשד לחסימת סיוע המוניטרי לעזה

עודכן לאחרונה: 2.2.2026 / 21:15

על פי הפרסומים בצרפת, הצווים הוצאו כבר בסוף יולי 2025 במסגרת חקירה פלילית שנפתחה בעקבות תלונות של ארגוני זכויות אדם פרו־פלסטיניים. לפי החשד, השתיים עסקו בקידום קריאות להצטרפות למחאות מסוג זה ובאמירות שיוחסו להן כ"דה־הומניזציה" של תושבי עזה

פעילי ימין חוסמים משאיות סיוע במעבר כרם שלום/מערכת וואלה!

צרפת הוציאה צווי הבאה נגד שתי פעילות ישראליות־צרפתיות, בחשד ל"שותפות לרצח עם" ו"הסתה לרצח עם", על רקע פעילות מחאה נגד העברת סיוע הומניטרי לרצועת עזה. מדובר בעורכת הדין נילי קופפר-נאורי, מייסדת תנועת ישראל לנצח, ורשל טויטו, דוברת ארגון צו 9.

על פי הפרסומים בצרפת, צווי ההבאה הוצאו כבר בסוף יולי 2025 במסגרת חקירה פלילית שנפתחה בעקבות תלונות של ארגוני זכויות אדם פרו־פלסטיניים. לפי החשד, השתיים היו מעורבות בחסימת משאיות סיוע במעברי ניצנה וכרם שלום בשנים 2024-2025, בקידום קריאות להצטרפות למחאות מסוג זה ובאמירות שיוחסו להן כ"דה־הומניזציה" של תושבי עזה.

פעילות מחאה נגד העברת סיוע הומניטרי לרצועת עזה/אבי רוקח

קופפר־נאורי חשפה את דבר קיומם של הצווים בראיון בינואר 2026 לאתר The News, ואמרה: "אין לי כוונה להיכנס לכלא צרפתי, לא למעצר ולא לשום דבר אחר. זה דליריום אנטישמי". לדבריה, פעילים נוספים הקשורים לארגון נחקרו בצרפת על ידי הז'נדרמריה. טויטו מסרה תגובה לעיתון לה מונד, שפרסם לראשונה את הפרשה, וטענה כי מערכת המשפט הצרפתית "מגלה נמרצות רבה יותר כלפי תלונה של ארגון פרו־פלסטיני רדיקלי מאשר כלפי הסתה לטרור מצד חברי פרלמנט".

בצרפת מבהירים כי מדובר בצווי הבאה ולא בצווי מעצר בינלאומיים: הם מחייבים התייצבות לחקירה אך אינם כוללים מעצר אוטומטי. מאחר ששתי הנשים מתגוררות בישראל, הצווים אינם בני אכיפה מיידית, אלא אם ייכנסו לשטח צרפת או למדינה אירופית שתשתף פעולה עם הרשויות. גורמים משפטיים בצרפת מציינים כי מדובר במקרה חריג יחסית, שבו מיוחסות עבירות חמורות מסוג זה לאזרחים פרטיים בגין פעילות מחאה.

sheen-shitof

עוד בוואלה

איזו תוכנית לתואר שני במנהל עסקים מציעה הכי הרבה קורסי בחירה?

בשיתוף הקריה האקדמית אונו

רשל טויטו, דוברת ארגון צו 9/אתר רשמי, ללא
עורכת הדין נילי קופפר-נאורי, מייסדת תנועת ישראל לנצח/אתר רשמי, ללא

רשל טויטו לוואלה בתגובה ראשונה: "לא אני המטרה של ההליכים האלה, אלא חיילי צה"ל הם שעל הכוונת. זו הזייה מוחלטת. ידעתי על התלונה אבל הופתעתי היום לשמוע שהם מתקדמים עם זה. בסופו של דבר אני אזרחית ישראלית-צרפתייה שמחתה באופן פציפיסטי והלכה עם דגל ישראל למחות נגד העברת סיוע".

"אני השתמשתי בזכות הדמוקרטית שלי בתור אזרחית למחות כנגד הבזויה הזאת כשהסיוע הועבר לידיים של חמאס", המשיכה. "ואם הם יוצרים תקדים בצרפת על הדבר הזה, על מחאה בסיסית ולגיטימית ביותר, אז הדלת פתוחה נגד כל אחד. כדוברת צו 9 אני גם הייתי אחראית על כל התקשורת אז השם שלי מופיע בכל מקום, זה חלק מהעבודה שלי להעביר את המידע על הפעילות של התנועה".

"זה לא ירתיע אותי מלהמשיך בפעילות שלנו אפילו לשנייה אחת - למען ציון אני לא אשקוט, זה בטוח", אמרה לוואלה עורכת הדין נילי קופפר-נאורי, "צרפת נמצאת עכשיו במצב של אנטישמיות הולכת ומתגברת, ועכשיו בראש סולם העדיפויות של צרפת זה רק להרגיע את הרחוב המוסלמי. במקום לטפל בתאי טרור בצרפת הם מעדיפים להאשים תושבת ישראל שהגנה ומגנה על מדינת ישראל ולכן זה מצב פשוט הזוי".

עורכת הדין נאורי הוסיפה: "מאוד חשוב שאנחנו ניאבק בפן הזה. אני חושבת שזו חזית חדשה שנפתחה בנוסף לחזיתות הצבאיות, חזית אל האמת ואל הצדק. יש עיוות של האמת ההיסטורית והעכשווית ומאוד חשוב שאנחנו ניאבק גם בחזית הזאת. עוד נראה מי מהצרפתים יהיה כן ויישר כדי להודות שמדובר כאן באישום הזוי". עוד אמרה: "קודם כל מדובר באישום על שותפות לרצח עם, כאשר אף בית משפט לא מקומי, לא צרפתי, לא בינ"ל, לא קבע דבר כזה, אלא ההיפך. הבעיה שלי עם האישום הוא שבעצם זה שלא מדובר רק בהאשמה נגדי כי זה יכול להוות תקדים מאוד מסוכן לכל חיילי מדינת ישראל שהם בעלי אזרחות צרפתית. אם אני באמת מואשמת אז כל חייל ישראלי בעל אזרחות צרפתית יוכל להיעצר בצרפת וזה תקדים מאוד מסוכן".

חסימת משאיות סיוע במעברי ניצנה וכרם שלום/אתר רשמי, צעדת האמהות

לפני כחצי שנה, חוקרים מהמשרד למלחמה בטרור בצרפת פתחו בחקירות בנוגע ל"שיתוף פעולה ברצח עם" ו"הסתה לרצח עם" בעקבות חסימת משאיות סיוע לעזה, בעקבות תלונות משפטיות שהוגשו בנושא. בנוסף לכך, נבחנו גם חשדות ל"שיתוף פעולה בפשעים נגד האנושות" שבוצעו לכאורה בין ינואר למאי 2024.

מקורות המעורים בפרטי המקרים מסרו לסוכנות הידיעות הצרפתית כי מדובר בחקירות הראשונות בצרפת שבוחנות הפרות לכאורה של החוק הבינלאומי בעזה. זאת במקביל להחרפת הטון של הנשיא עמנואל מקרון נגד המלחמה, ואזהרותיו מפני נקיטת "צעדים קונקרטיים" נגד ישראל.

החקירות בצרפת נפתחו בעקבות שתי תלונות משפטיות נפרדות. בתלונה הראשונה, שהוגשה בנובמבר על ידי האיחוד היהודי הצרפתי למען שלום (UFJP) ואזרח פלסטיני-צרפתי, נטען כי חברים צרפתים בארגונים "ישראל לנצח" ו"צו 9" מנעו באופן פיזי ממשאיות סיוע לעבור במחסומי גבול שבשליטת צה"ל.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully