וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

נתניהו הגיע לבית המשפט להעיד פעם נוספת - ותקף את התביעה

עודכן לאחרונה: 2.2.2026 / 11:27

ראש הממשלה נשאל על ידי התובעת יהודית תירוש על הסיקור ויחסיו עם שאול אלוביץ', מי שהיה בעלי בזק-וואלה באותה תקופה. בתשובה לשאלתה של תירוש, העביר עליה ביקורת ואמר בפניה כי תתקשה להבין את ענייני השוק, זאת מאחר שהיא "חלק מהבירוקרטיה"

משפט נתניהו, ביהמ"ש מחוזי תל אביב. 12 בינואר 2026/אורי סלע

ראש הממשלה בנימין נתניהו מעיד הבוקר (שני) בבית המשפט המחוזי בתל אביב. במסגרת החקירה הנגדית שמנהלת הפרקליטות, נתניהו נשאל על תיקי האלפים בהם נאשם בשוחד, מרמה והפרת אמונים. בתיק 4000, שיעמוד במוקד הדיון, האישום נגד ראש הממשלה עוסק בשוחד שקיבל משאול ואיריס אלוביץ', בעלי בזק-וואלה באותה תקופה.

התובעת יהודית תירוש ממשיכה לעמת את ראש הממשלה עם עובדות כתב האישום בפרשת בזק-וואלה, הנחשבת לחמורה ביותר מבין תיקי האלפים. במסגרתה, נתניהו נאשם כי העניק הטבות רגולטוריות בשווי מאות מיליוני שקלים לבעלי אתר וואלה לשעבר, שאול אלוביץ'. בתמורה, על פי האישום, פעל אלוביץ' להטות את הסיקור באתר.

אף שהצהיר כי יוכל לנהל את המשפט במקביל להיותו ראש ממשלה, לאורך הדרך ביקש לבטל ולקצר רבים מימי העדות בשל צרכים הקשורים בתפקידו. את הדיון היום נתניהו יבקש לסיים את מוקדם יותר בשל ישיבה בכנסת. מחוץ לבית המשפט המחוזי בתל אביב התקיימה מחאת הסרבלים הכתומים.

מחאת הסרבלים הכתומים מחוץ למשפטו של נתניהו/אתר רשמי, דנור אהרון

תירוש: "בשיחה בדקה ה-90 לפני שאתה נוסע ליפן, אתה מדבר לכל הפחות גם על מהלך הסיקור. אתה צריך את התובנות של אלוביץ'?".

נתניהו: "כן. מה שאת רואה פה זו התארגנות בירוקרטית טיפוסית וטובה. אם הייתי עובד רק כך לא היינו מגיעים למצב של התפנית הכלכלית העצומה במדינת ישראל. מי שבשוק יש לו ידע יותר טוב ממישהו מהממשלה. קשה לך להבין כי את חלק מהבירוקרטיה. אנשי שוק מבינים שוק טוב יותר. כן, התייעצתי איתו כמה פעמים, ולא רק פעם אחת. היה לו ידע מאוד חודר ומעמיק, אולי עדיין".

בכוח לשלם יותר?

עוברים עכשיו לוואלה מובייל ונהנים מ-3 מנויים ב- 75 שקלים

לכתבה המלאה

בנו נגדו "תזה מופרכת"? ראש הממשלה נתניהו/אתר רשמי, יאיר שגיא

"תעשי סלטות באוויר, לא היה דבר כזה"

תירוש הציגה בפני נתניהו טענה שאלוביץ' פנה אליו בעניין יד 2 בשיחת טלפון שתועדה ביניהם. "הוא לא דיבר איתי. תעשי סלטות באוויר, לא היה דבר כזה", הכחיש ראש הממשלה.

בהמשך, כשתירוש העלתה את שמו של גיל שפר, ראש לשכתו לשעבר, בהקשר לקשר עם אלוביץ', אמר נתניהו: "יש לו עסקה כביכול מושחתת איתי, שלא הייתה ולא נבראה, מה הוא צריך את כל האנשים האלה, צבא שליחים. למה שלא ירים אליי טלפון מה עם יד 2?".

נתניהו הוסיף כי סיפור היחסים בינו לבין אלוביץ' "כל כך מינורי". "זה אבסורד. דיברתי איתו פעמים בודדות בשנה ועשיתם מזה סיפור ענק", אמר ראש הממשלה. "הודעות דוברות שנכנסו יותר טוב באתרים אחרים. יורם נעמן, חוקר שלישי, אמר אתמול לא בדקנו סיקור חיובי והיענות חריגה, עשינו את הבדיקות בלי אישור יועמ"ש, עשו דברים איומים. בניתם תזה מופרכת", אמר.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully