במסגרת הפרשה הביטחונית, בה מעורב קרוב משפחתו של ראש שב"כ דוד זיני, מחר (שני) צפויים להיות מוגשים כתבי אישום נגד כעשרה מהמעורבים בפרשה. נגד קרוב משפחתו של ראש שב"כ לא צפוי להיות מוגש מחר כתב אישום, כשהוא עדיין נמצא בחקירות. את כתבי האישום תגיש פרקליטות מחוז דרום.
בשבוע שעבר בית משפט השלום באשקלון התיר לפרסם כי הפרשייה הביטחונית החמורה והחסויה, בה מעורבים רבים, עוסקת בהברחת סחורות מישראל לעזה.
אחרי שהשיח התמלא בסימני שאלה - ושמועות וחצאי אמיתות עלו ברשתות החברתיות בלי גבול, הציבור הישראלי נחשף בשבוע שעבר למהות "הפרשה החדשה שמסעירה את מערכת הביטחון".
בערב יום חמישי התפרסם כי אחד מהחשודים הינו קרוב משפחתו של ראש שב"כ' דוד זיני, אולם לראש שב"כ אין כל נגיעה לחשדות עצמם. לאור הקרבה, חקירת החשוד מתבצעת על ידי המשטרה, וללא מעורבות שב"כ.
יוסף זיני, אביו של ראש שב"כ דוד זיני, פרסם הודעה חריגה, כשהותר לפרסום דבר הפרשה, אך ללא זהות החשודים. בהודעה טען זיני כי מדובר בעלילה שנועדה לפגוע בו ובמשפחתו, וכתב: "אין לנו ספק כלשהו שהכל שקר גס. ואפילו יביאו סרטון, ותמונות המוכיחות כביכול, אין שום ספק שהכול פוברק, על מנת להזיק ל'חשוד' ולמשפחתו. כל מי שיאמין לסיפור הזה הוא בגדר עוזר לשפיכות דם צדיקים!".
