כוחות צה"ל זיהו הערב (שלישי) זיהו כעשרה חשודים שהתקרבו לשטח הארץ בתנועה חשודה ומהירה, במרחב פארן. כוחות רבים של צה"ל, בהם יחידות מיוחדות וכלי טיס של חיל האוויר הוקפצו לגזרה וסרקו במרחב על מנת לאתר את החשודים. לאחר סריקות נרחבות וחסימת צירים במרחב, נשללה חדירה לשטח ישראל. האירוע הסתיים, אין חשש לאירוע ביטחוני. גם פיקוד העורף הודיע על סיום האירוע.
ככל הנראה, מדובר בבעיות תיאום בין כוחות צה"ל לצבא הירדני שגרמו לבהלה. כוח ירדני זיהה מעבר חשודים מהצד הישראלי לצד הירדני. הכוח הירדני רדף אחרי המבריחים וצה"ל זיהה את האירוע כחדירה.
במהלך האירוע, משטרת ישראל עדכנה כי בשל חשש לאירוע בטחוני בערבה, הכניסה והיציאה לעיר אילת וממנה חסומות לתנועה, אך זמן קצר לאחר מכן עדכנה כי נשלל החשש לאירוע בטחוני בערבה והגישות לאילת נפתחו לתנועה. פיקוד העורף הודיע על סיום האירוע.
ממועצה אזורית הערבה התיכונה נמסר כי "בעקבות אירוע ביטחוני דרומית לצומת מנוחה, המשטרה חוסמת את הכביש באזור פארן וצומת מנוחה. אנחנו בקשר עם גורמי הבטחון ונעדכן במקרה הצורך".
מועצה אזורית רמת הנגב: "התקבלו דיווחים על חשד לחדירה לשטח הארץ מגבול ירדן, במרחב היישוב פארן. חטיבת פארן וכוחות הביטחון מבצעים סריקות נרחבות בדקות אלה. בשלב זה האירוע לא בגזרתנו אך גורמי הביטחון היישוביים והמועצה עומדים בקשר רציף עם החטיבה ובמוכנות לכל תרחיש".
כפי שפורסם לראשונה בוואלה, בפיקוד המרכז החל בימים האחרונים תרגיל שנועד לבחון את מוכנות מפקדות הפיקוד לתרחישים קיצוניים, המשלבים כמה זירות במקביל תחת מגבלות כוח אדם. אחד התרחישים המדאיגים ביותר שבוחנים הוא חדירת חוליות טרור מהגבול הירדני. גורמים במערכת הביטחון מצביעים על איום מתהווה של חדירה קרקעית מצד פעילים חות'ים, שעלולים להסתנן לירדן דרך סוריה במטרה להגיע לגבול ישראל.
