וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאמץ עליון בשג'אעיה: כוחות צה"ל מחפשים אחר רן גואילי

עודכן לאחרונה: 26.1.2026 / 8:00

תחת אבטחה כבדה ותגבור של הרבנות הצבאית, כוחות הביטחון פועלים בבית הקברות בשג'אעיה לאיתור החלל החטוף האחרון. הפעילות, שצפויה להימשך ימים, מתבצעת בצל המתיחות סביב פתיחת מעבר רפיח והחשש במערכת הביטחון מניצול השלב הבא בעסקה לשיקום חמאס

טליק גואילי בכנס המיוחד בכנסת/עמוד ה-X של ערוץ הכנסת

במהלך הלילה ובשעות אלו (שני) ממשיכים כוחות צה"ל את החיפושים בתוך בית הקברות בשג'אעיה אחר גופתו של לוחם היס"מ רן גואילי, החלל החטוף האחרון בעזה. הפעילות הממוקדת מתבצעת תחת אבטחה כבדה מהקרקע ומהאוויר, בשילוב כוחות שריון וחיל האוויר, אף עם תגבור מיוחד של אנשי הרבנות הצבאית למתחם. לפי הערכות המפקדים בשטח, הפעולה ההנדסית והסריקות המדוקדקות עשויות להתארך עוד כמה ימים.

המבצע בצפון הרצועה מתקיים בשעה שברקע עולות סוגיות מדיניות מורכבות. לפי פרסומים ברצועת עזה, ישראל אינה מתכוונת לאשר את פתיחת מעבר רפיח להולכי רגל עד שלא תאתר את החלל החטוף. כמו כן, בשלב זה טרם הובהר מי ינטר את המעבר וכיצד יתבצע הפיקוח בזמן שעשרות אלפים צפויים לחצות אותו בדרכם חזרה לצפון הרצועה.

צה"ל פתח בתקופה האחרונה בסדרת מבצעים ופעולות מודיעין לאיתור מקום קבורתו של גואילי, אך סירב להתייחס לכך באופן רשמי במשך תקופה ארוכה. בצבא העדיפו לשמור על חשאיות, אולם גורמים צבאיים סיפרו כי אין יום שבו מפקד פיקוד הדרום, האלוף יניב עשור, לא עסק בבחינת מידע חדש או באישור פעולות מורכבות שנועדו להשיב את החלל האחרון.

לוחם יס"מ רן גואילי, 31 בינואר 2024/דוברות משטרת ישראל, משטרת ישראל

המפנה הגיע אמש, לאחר שחמאס הודיע כי העביר מידע מדויק על מקום הקבורה בצפון הרצועה - שטח שנמצא בשליטה מבצעית גבוהה של צה"ל, מזרחית ל"קו הצהוב". זמן קצר לאחר מכן, כשציוד מכני הנדסי כבד כבר פעל בשטח, החליטו בדובר צה"ל לאשר רשמית כי כוחות בפיקודו של מפקד עוצבת סיני, תא"ל יהודה ואך, יחד עם חטיבת אלכסנדרוני, כוחות שריון, יחידות סריקה וצוותי רפואה, מחפשים בין לפחות 170 גופות את לוחם היס"מ.

גורמים רשמיים בצה"ל הסבירו כי האיחור בפרסום נבע מרצון לשמור על ביטחון הכוחות, אך מנגד טענו גורמי צבא אחרים כי החיפוש הנרחב נראה היטב למרחקים ומול עיני חמאס. בעקבות כך, עלתה השאלה האם הדרג המדיני בחר לאשר את הפרסום בסמיכות לפתיחת מעבר רפיח כדי לצמצם את הביקורת במערכת הביטחון על מה שנתפס ככניעה ללחץ אמריקאי.

חשוב לציין כי בכפוף לשלב ב' של העסקה, הכולל את השבת כל החטופים (חיים ומתים), ישראל אמורה לסגת מהקו הצהוב ולפתוח את מעבר רפיח. גורמים במערכת הביטחון מתריעים כי חמאס לוחץ מאוד להתקדם לשלב זה, מתוך הערכה שיוכל להשתקם ולבנות את כוחו מחדש בחסות ממשלת טכנוקרטים שתישען על פעילי הארגון במוסדות השלטון ובבתי החולים.

  • עוד באותו נושא:
  • צה"ל

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully