בית המשפט המחוזי בלוד, הורה היום (שישי) על צו איסור פרסום בפרשת "הפגישה הלילית" שנחקר ביחידה הארצית לחקירות פשיעה חמורה ובינלאומית בלהב 433, שענינו שיבוש והפרת אמונים.
בהחלטת השופטת נכתב כי "בנסיבות אלה, הואיל והחקירה בעיצומה וייתכנו חקירות נוספות ותוצרים שיעלו מהחקירות שבוצעו, צו איסור הפרסום יחול על חומרי חקירה עתידיים והתוצרים שנובעים מהם". השופטת הוסיפה להסביר כי הצו הוטל גם מאחר ויש במסמכים "בכדי לחשוף שיטות ואמצעים של שב"כ".
זאת לאחר שרק אתמול צחי ברוורמן הגיע להיחקר בפעם השנייה בפרשת "הפגישה הלילית". לפני כשבועיים זומן ברוורמן לחקירה בעקבות ריאיון שהעניק אלי פלדשטיין, לשעבר דובר בלשכת ראש הממשלה, ל"כאן 11". בריאיון סיפר פלדשטיין כי ברוורמן קרא לו לחניון הקריה, ביקש ממנו להשאיר את הטלפון הנייד מחוץ לרכב, ושאל אותו על חקירה המתנהלת בצה"ל בחשד להדלפת מסמכים מסווגים בפרשת "הבילד".
כזכור, בית המשפט המחוזי מרכז קיבל לפני כשלושה ימים את ערר המשטרה והורה על הרחקתו של צחי ברוורמן מלשכת ראש הממשלה ומהקריה עד 26 בינואר.
המשטרה חוקרת את טענותיו של אלי פלדשטיין לפיהם נפגש בחודש אוקטובר 2024 בחניון הקריה עם צחי ברוורמן ששאל אותו אודות חקירה המתנהלת ביחב"מ (יחידת ביטחון מידע) של הצבא לאחר הדלפת המסמך המסווג לבילד. ברוורמן הציג אז, לדברי פלדשטיין, רשימת חשודים פוטנציאלים כמדליפי המסמך, ושהורכבה ביחב"מ, שאל אותו אם הוא מכיר את השמות ואמר כי הוא יכול לכבות את החקירה. כך לפי פלדשטיין.
החקירה ביחב"מ לא הובילה אז לגילוי המדליף והרמטכ"ל לשעבר הרצי הלוי פנה לשב"כ וביקש שיכנסו לחקירה, מה שהוביל בהמשך לחקירת הבילד, גילוי רוזנפלד כמדליף לפלדשטיין, מעצרם של השניים והגשת כתב אישום בפרשה.
במסגרת חקירת אותה פגישה לילית, חוקרת המשטרה חשד שבלשכת הרמטכ"ל הודלפו מסמכים רגישים ללשכת ראש הממשלה. בשבוע שעבר נחקר באזהרה קצין בדרגת אל"מ ששירת באותה תקופה בלשכת הרמטכ"ל וכיום משמש בתפקיד אחר בצבא, בחשד למעורבות בזמנו בהדלפת החקירה ביחב"מ לצחי ברוורמן . כמו כן גבתה המשטרה עדויות פתוחות מהרמטכ"ל לשעבר הרצי הלוי וראש אמ"ן שלומי בינדר וכן ממפקד היחב"מ לשעבר. המשטרה צפויה לגבות עדויות מקצינים נוספים ששירתו בלשכת הרמטכ"ל, באמ"ן וביחב"מ בתקופה שבה נחקרה ההדלפה ונעשה ניסיון לאתר את המדליף.
