וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קצין בכיר באכ"א מאשר: העומס על מערך המילואים ימשיך גם בשנת 2026

23.1.2026 / 6:00

בקרב לוחמי המילואים נשמעה ביקורת רבה על "שחיקה חסרת תקדים" ושהם הפכו ל"כוח עבודה זול". קצין בכיר באכ"א חשף את התוכניות לשנה הקרובה להקלה בנושא שלפיה צה"ל ינסה לקבוע רף של פחות מ-60 ימי מילואים ללוחם בשנה החדשה. בצה"ל מודים כי חסרים למערכת עוד אלפי חיילים

בווידאו:פעילות חטיבת המילואים כרמלי במרחב הקו הצהוב בצפון רצועת עזה/דובר צה"ל

בקרב לוחמי המילואים נשמעת לאחרונה ביקורת רבה על "שחיקה חסרת תקדים", זאת בחלוף יותר משנתיים של לחימה. בריאיון לוואלה, חשף קצין בכיר באגף כוח האדם בצה"ל את התוכניות לשנה הקרובה להקלה על חיי המילואים.

על פי התוכנית, צה"ל ינסה לקבוע רף של פחות מ-60 ימי מילואים ללוחם בשנת 2026 - ירידה מסויימת לעומת השנה החולפת, אך מדובר בנתון שעדיין נחשב לגבוה פי כמה וכמה מימי טרום המלחמה. היעד שהוצב: 55 ימי מילואים בשנה.

בקרב לוחמי המילואים נשמעת לאחרונה ביקורת רבה על "שחיקה חסרת תקדים"/דובר צה"ל

"שמנו לעצמנו קו גבול של עד 70 יום, אבל אנחנו מתכננים לעשות פחות מ-60 יום ללוחם בקצה", הסביר הקצין הבכיר. הוא הוסיף: "שנה שעברה היינו על שמונה שבועות של תעסוקה מבצעית. השנה אנחנו מכוונים לשישה שבועות. עדיין, זה עומס מאוד מאוד גדול".

לדבריו, הורדת המספרים מתאפשרת הודות להקמת אוגדה חדשה (אוגדת דוד בפיקודו של תא"ל אורן שמחה) שכוללת כמעט 30 גדודים חדשים, במטרה לעבות את הכוחות בפעילות הביטחון השוטף מבלי לשחוק את אותן יחידות המילואים שמצויות מאז 7 באוקטובר 2023 בסבבים שישי ושביעי.

באכ"א מתאמצים להתמודד עם משבר האמון מול הלוחמים ששינו להם את הגרף בתדירות גבוהה, חייהם השתבשו בגלל העומס המבצעי והיקף ימי המילואים (בעלי משפחות, סטודנטים, אנשי עסקים, עובדים ועוד) אלא שבשטח, המציאות נראית אחרת.

sheen-shitof

עוד בוואלה

המהפכה של וואלה Fiber שתחסוך לכם בעלויות הטלוויזיה והאינטרנט

בשיתוף וואלה פייבר

הורדת המספרים מתאפשרת הודות להקמת אוגדה חדשה - אוגדת דוד בפיקודו של תא"ל אורן שמחה/דובר צה"ל

עם זאת, בצה"ל מוטחת ביקורת חריפה על כך שהמילואימניקים הפכו ל"כוח עבודה זול" בזמן שהמשק האזרחי חזר לפעילות מלאה עם משכורות גבוהות.

בצה"ל מודים כי חסרים למערכת עוד לפחות 12,000 חיילים בכדי למלא את צרכי הכוח הנדרשים. "כדי להגיע לסקיילים גדולים באמת ולהקים עוד 4-5 גדודים, חייבים להאריך את שירות החובה ל-36 חודשים", אמר הבכיר באכ"א. לדבריו, הפתרונות לצמצום הפערים יבואו לידי ביטוי באמצעות שלושה צירים מרכזיים.

בצה"ל מודים כי חסרים למערכת עוד לפחות 12,000 חיילים בכדי למלא את צרכי הכוח הנדרשים/דובר צה"ל

הצירים המרכזיים

  • בניין כוח סדיר: הקמת גדודי הנדסה, שריון והגנה טקטית חדשים שיחליפו יחידות מילואים (לדבריו: כל גדוד סדיר מחליף 7-10 גדודי מילואים).
  • הרחבת מאגר המילואים: החזרת 20,000 חיילי מילואים שקיבלו פטור בעבר לשירות פעיל והעלאת גיל הפטור ל-45.
  • מענה כלכלי: תקציב של למעלה מ-6 מיליארד שקל למעטפת סיוע, בדגש על טיפול נפשי וסיוע לסטודנטים.
  • השורה התחתונה נותרת מטלטלת: גם עם האוגדה החדשה והטכנולוגיה החדשה המשולבת שנועד לצמצם כוח אדם בעיקר בגבולות וסביב מוצבים, צה"ל נמצא במרוץ נגד הזמן. ללא הרחבה משמעותית של המגזר החרדי או הארכת החובה, המילואימניקים ימשיכו לשאת על גבם את נטל בטחון המדינה לפחות 55 ימים בשנה.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully