אולי לא שמתם לב, אבל אתמול נודע שהמשטרה, הפרקליטות והייעוץ המשפטי אפשרו לערוך 13 אלף האזנות סתר עם רוגלות שהמשטרה הפעילה, ללא חוק מסודר. עד כדי כך, ש-50 טרה-בייט שמורים עד היום ללא חוק, במחסנים של המשטרה.
האירוע הלא מפוקח והלא חוקי הזה התנהל כלפי אזרחים, אבל כנראה שלא ממש שמעתם על זה, כי לא עשו מזה דרמה גדולה. ולמה? כי בין היתר הסיפור התפוצץ לאחר שהאמצעים הופעלו נגד אנשים שמקורבים לנתניהו.
מה לעשות, ברגע שזה מופעל נגד "הרעים", אין דרמה. אז נכון, היו על זה כתבות בתקשורת, אבל חלק גדול מהמשמעות של להיות עורך בתקשורת, היא להחליט מה אתה שם למעלה במקום בולט, ומה למטה. ממה אתה מזדעזע ומה מובן מאליו.
כזכור, בדוח שפרסם אתמול מבקר המדינה מתניהו אנגלמן נמצא כי שלושה כלים להאזנת סתר ולקבלת נתוני תקשורת, אושרו לשימוש על ידי חטיבת הסייבר במשטרה בלי שאישורים אלה נשענו על חוות דעת משפטיות של יועמ"ש המשטרה ושל הייעוץ המשפטי של הממשלה. ארבעה כלים להאזנת סתר וקבלת נתוני תקשורת וחמש פעולות להאזנת סתר אושרו לשימוש על ידי יועמ"ש המשטרה ללא יידוע גורמי הייעוץ המשפטי לממשלה. עוד נמצא כי שני כלים להאזנת סתר ושתי פעולות בתחום האזנת סתר שאושרו לשימוש על ידי יועמ"ש המשטרה בלבד, נמצאו על ידי צוות מררי כחורגים מסמכות המשטרה וכלי אחד להאזנת סתר ושתי פעולות בתחום האזנת הסתר, אושרו על ידי הפרקליטות בלי שאישורים אלו נשענו על חוות דעת של גורמי הייעוץ המשפטי לממשלה.
נגד "הרעים" מותר: הסיפור שכנראה לא שמעתם עליו | דעה
עודכן לאחרונה: 21.1.2026 / 13:05
