ראש הממשלה בנימין נתניהו מעיד הבוקר (שלישי) בבית המשפט המחוזי בתל אביב. במסגרת החקירה הנגדית שמנהלת הפרקליטות, נתניהו נשאל על תיקי האלפים בהם נאשם בשוחד, מרמה והפרת אמונים. בתיק 4000, שיעמוד במוקד הדיון, האישום נגד ראש הממשלה עוסק בשוחד שקיבל משאול ואיריס אלוביץ', בעלי בזק-וואלה באותה תקופה.
התובעת יהודית תירוש ממשיכה לעמת את ראש הממשלה עם עובדות כתב האישום בפרשת בזק-וואלה, הנחשבת לחמורה ביותר מבין תיקי האלפים. במסגרתה, נתניהו נאשם כי העניק הטבות רגולטוריות בשווי מאות מיליוני שקלים לבעלי אתר וואלה לשעבר, שאול אלוביץ'. בתמורה, על פי האישום, פעל אלוביץ' להטות את הסיקור באתר.
אף שהצהיר כי יוכל לנהל את המשפט במקביל להיותו ראש ממשלה, לאורך הדרך ביקש לבטל ולקצר רבים מימי העדות בשל צרכים הקשורים בתפקידו. הדיון היום יחל חצי שעה קודם ויסתיים שלוש שעות לפני המועד הקבוע, בין 09:00 ל-13:00, מבלי לציין את הסיבה. את העדות אתמול סיים שעתיים מוקדם מהצפוי בשל דיון 40 חתימות בכנסת.
בפתח הדיון אמרה תירוש: "הצגתי לך ריאיון עם עמית סגל בכנס, שבו אמר: 'אני מחזיק מעצמי צרכן חדשות די אובססיבי, ועד שנפתחה החקירה לא שמתי לב שוואלה בעד ביבי. אגיד לכם בעדינות - הוא היה ממש נגד ביבי'. אציג לך כעת כתבה מ-8 במאי 2016 בוואלה, שמבקרת את עמית סגל. בתגובה נכתב בסמס מצד סגל: 'במקום להגיב על הידיעה המטופשת, נראה לי שפשוט אתקשר למשפחת נתניהו שתוריד את הידיעה, כמקובל באתרכם מימים ימימה'. סגל אומר מה שראה בוואלה. אדוני לא יודע או לא ראה מה שסגל ראה?"
"מתנצל שאני מתייחס לזה כשאין כאן טלוויזיה לציבור. לוקחים עיתונאי שמגיב לעיתונאים, ומוסיף הערה סרקסטית בסוף, ומתייחסים לציטוט מתוך הדברים של הכתב", השיב נתניהו. "אני קצת עוקב אחרי סגל - לא רוצה להגיד שאני 'סגלוב' אבל ממה שאני מכיר זו הערה סרקסטית", הוסיף.
בהמשך הציגה תירוש קטע מכתב האישום ועדותו של נתניהו, המתאר את בקשתו ממנכ"ל משרד התקשורת לשעבר, שלמה פילבר, להתקשר לאלוביץ' בשעה 00:40, בעת ששהה בביתו בקיסריה.
"זו פרקטיקה שאדוני מכיר - לבקש גם באחת בלילה מהמנכ"ל להתקשר לבעל שליטה בכלי תקשורת?", שאלה. "זה מוקדם אצלי", נתניהו. "אני לא כל כך מזהה ששעות העבודה שלי הן בדיוק שעות העבודה של אחרים. אני חוטא בזה, אנשים מתלוננים על כך. מישהו זמין - יש לך את הטלפון? תצלצל".
