תושב הפזורה הבדואית אלסייד נעצר לאחר ששוטרי תחנת העיירות יחד עם לוחמי המשמר הלאומי דרום פשטו על ביתו ואיתרו אמצעי לחימה ותחמושת. בתום חקירתו הוגש נגדו כתב אישום ובקשה למעצר עד תום ההליכים על ידי פרקליטות מחוז דרום.
ב-14 בינואר 2025 בוצעה פעילות מבצעית ממוקדת, שבמסגרתה נערכה פשיטה וחיפוש במתחם ביתו של החשוד. במהלך החיפוש נמצאו בארון ובחדרו מצבור אמצעי לחימה, ובהם שלושה כלי נשק מסוג M-16, רובה מסוג G-3, וכן עשרות מחסניות וקליעים מסוגים שונים.
מוקדם יותר היום, פורסם כי תושב לוד נעצר כשברשותו מעל 500 מחסניות M16 במהלך פעילות ממוקדת בגזרת מעבר חוצה שומרון. שני תושבי לוד נוספים בשנות ה-20 ו-30 לחייהם נעצרו גם הם כשעל פי החשד העבירו את חלקי הנשק לפלסטיני תושב עורתא - שעל פי החשד חימש פעילי טרור ביהודה ושומרון.
החקירה החלה לאחר שנעצר תושב לוד, כשניסה להיכנס לאזור יהודה ושומרון ובאמתחתו מחסניות הנשק. במסגרת חקירה משותפת עם חוקרי השב"כ, עלה כי המחסניות יועדו להגיע לידיו של החשוד הפלסטיני וספק המחסניות היא חשוד תושב לוד.
על פי ממצאי החקירה, החשוד הפלסטיני פעל יחד עם חשוד נוסף תושב ג'ת בשנות ה-40 לחייו. השניים ביצעו עסקאות של סחר באמצעי לחימה ובמהלכן סחרו גם בנשק מסוג M16, שהועבר לחשודים תושבי לוד.
