צה"ל פועל בהתאם למסקנות הוועדה בראשות אלוף (מיל') מוטי אלמוז. הוועדה החליטה היום (שני) על מתן מענה ייעודי לבני משפחותיהם של חיילים משוחררים משירות סדיר ומשירות מילואים, אשר שירתו במהלך המלחמה, ועולה חשד כי שמו קץ לחייהם לאחר סיום שירותם, בנסיבות שעשויות להיות קשורות לשירותם הצבאי.
מוקדם יותר היום, בסמוך למועד הפטירה, התכנסה ועדה ייעודית לבחינת הזכאות למענה, בראשות ראש אגף כוח האדם. בחינת הזכאות התבצעה על בסיס המלצות הוועדה, אשר בחנה את מכלול הנסיבות הייחודיות, ובהן היקף ואופי השירות הצבאי בתקופת המלחמה.
במקרה זה, על אף שטרם נקבעו נסיבות המוות, נמצא כי ייתכן קשר בין נסיבות המוות לבין השירות הצבאי. בהתאם לכך, צה"ל פנה ביוזמתו למשפחה לצורך מתן מענה ייעודי, הכולל ליווי ותמיכה לבני המשפחה, וכן הבעת הוקרה על שירותו ותרומתו במהלך המלחמה. צה"ל משתתף בצער המשפחה וילווה אותה בשעה קשה זו.
בדצמבר 2025 קבעה הוועדה בראשות אלמוז כי חיילים ששירתו במלחמת חרבות ברזל ושמו קץ לחייהם יקבלו מעמד מיוחד גם עד שנתיים לאחר תום שירותם. עוד נקבע כי ההכרה אינה מוגבלת ללוחמים בלבד, והיא תחול גם על חיילים שאינם קרביים ומכלל האוכלוסיות. ההכרה הצה"לית תינתן לאחר בחינת הקשר הנסיבתי בין השירות הצבאי לבין סיום חייהם.
עם הפנייה לצה"ל לצורך הכרה באזרח שסיים את שירותו, יועברו דיווחים מגורמים שונים — מפקדים, בני משפחה, המשטרה או כלי התקשורת — שיסייעו בקבלת ההכרה. בפועל, צה"ל נדרש עד כה לגבש מענה תוך כדי תנועה, שכן לא היה לכך עיגון מסודר בנהלים או בפקודות הצבא.
