וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"לא אמרתי שצריך לירות באנשים": סילמן מתייחסת להקלטות

עודכן לאחרונה: 12.1.2026 / 17:21

השרה להגנת הסביבה הכחישה את קריאתה בעבר לפתוח באש ביו"ש - עד שהושמעה לה ההקלטה הסותרת. בתגובה התעקשה: "זה טרור סביבתי". על יאיר נתניהו: "גאים בו". על תמונתה עם גרושת רה"מ: "לא עוסקת ברכילות"

סטורי שהעלתה באינסטגרם השרה להגנת הסביבה עידית סילמן ב-6 בינואר מתוך ריאיון שקיימה איתה ד"ר מיקי הרן, אשתו הראשונה של ראש הממשלה בנימין נתניהו. במקביל העלתה פוסטים עם תמונתן לרשתות נוספות שלה, ואחר כך סילמן במפתיע הורידה את הפוסטים/יעל געתון, שקוף

עימות חריף נרשם ב-103fm, כאשר השרה להגנת הסביבה, עידית סילמן מהליכוד שהכחישה כי קראה בעבר לפתוח באש לעבר שורפי פסולת ביהודה ושומרון. בתגובה להכחשה הנחרצת, השמיעו המגישים גדעון אוקו ועמיחי אתאלי הקלטה מדיון קודם בכנסת, בה נשמעת השרה אומרת את המילים המפורשות, מה שהוביל את סילמן לטעון כי דבריה הובנו שלא כהלכה.

תופעת אתרי הפסולת הפיראטיים ביהודה ושומרון הפכה למפגע תברואתי חמור המסכן את בריאות תושבי יישובי קו התפר, דוגמת ראש העין ושוהם. על רקע המצוקה הגוברת, התראיינה סילמן לתחנה והתייחסה לסערה הציבורית סביב התבטאות העבר שלה. בתחילת הראיון טענה השרה בתוקף: "לא אמרתי שצריך לירות באנשים האלו. אמרתי שצריך להיכנס לשם ביד קשה. תבדקו את התמלולים שלי, הדיונים מוקלטים".

"בטרור סביבתי צריך לטפל ולהתנהל כמו בטרור לכל דבר ועניין". סילמן/ראובן קסטרו

מיד לאחר הצהרה זו, הושמעה לה בשידור ההקלטה מהדיון המדובר, בה היא נשמעת אומרת: "צריך לירות בהם". בתגובה לראיה הקולית הסותרת את הכחשתה, השיבה סילמן כי אינה עוסקת בירי באנשים, אלא במאבק בטרור סביבתי. "בטרור סביבתי צריך לטפל ולהתנהל כמו בטרור לכל דבר ועניין", אמרה והוסיפה: "אם צריך לפעול בצורה חמורה ואפקטיבית, אני סומכת על משרד הביטחון והמנהל האזרחי".

השרה ניצלה את הבמה כדי לחדד את סוגיית הסמכויות ביהודה ושומרון, והבהירה כי למשרדה אין יכולת אכיפה באזור זה. "הסמכות נתונה למשרד הביטחון ולמנהל האזרחי. אנחנו לא מוכנים למציאות הזאת", ציינה. במסגרת המאבק בתופעה, קידם המשרד להגנת הסביבה החלטת ממשלה בנושא "זיהום חוצה גבולות", הכוללת הקצאת 40 מיליון שקלים למנהל האזרחי ו-17 מיליון שקלים נוספים לשינוע פסולת לאתרים מוסדרים.

במישור המקצועי הרחב יותר, תיארה סילמן תמונת מצב עגומה של הטיפול בפסולת בישראל, וציינה כי המדינה מטמינה מעל ל-80% מהפסולת שלה, שיטה המזהמת את הקרקע, המים והאוויר. "דרום מדינת ישראל הפך להיות פח הזבל של המדינה", אמרה השרה בהתייחסה לשינוע המשאיות דרומה, והדגישה את הצורך הדחוף במעבר למתקנים מתקדמים כנהוג בעולם המערבי.

"אני לא מתעסקת ברכילות זולה". סילמן וד"ר מיקי הרן/צילום מסך, אינסטגרם

בשולי הדברים, התייחסה סילמן גם לסוגיות פוליטיות ואישיות שעלו לאחרונה לכותרות. השרה דחתה את הביקורת על תמונה משותפת שלה עם ד"ר מיקי הרן, גרושתו של ראש הממשלה, בכנס "סביבה 2050", ואמרה: "אני לא מתעסקת ברכילות זולה". באשר לדיווחים על הצטרפותו של יאיר נתניהו למרכז הליכוד, הביעה סילמן תמיכה: "אנחנו גאים ביאיר נתניהו, כל אחד תורם בדרך שבה הוא חושב לתרום וזה בסדר גמור".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully