בית המשפט התיר היום (חמישי) לפרסום כי פרקליטות מחוז דרום הגישה כתב אישום נגד תושב באר שבע בן 63, המואשם בביצוע עבירת מין בקטינה כבת 14. בתחילת החקירה נבדק גם קשר אפשרי בינו לבין פרשת היעלמותה של היימנוט קסאו מצפת, אולם בהמשך הודיעה המשטרה כי החשד הוסר.
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע כתב אישום נגד ישמבל ביינה (63), תושב העיר, המייחס לו עבירות של מעשים מגונים בקטינה והדחה בחקירה. במקביל הוגשה בקשה למעצרו עד תום ההליכים.
על פי כתב האישום, ביום 14 בדצמבר 2025 בשעות הבוקר הגיע ביינה לדירת המתלוננת, קטינה כבת 14, בעת שהייתה לבדה בבית. המתלוננת, שסברה כי מדובר באחיה, פתחה את הדלת והבחינה בביינה - חברו של אביה. לאחר שנכנס לדירה ושאל היכן אמה, נעל על פי הנטען את דלת הדירה, חיבק את המתלוננת והצמיד את גופה לגופו, ובהמשך ליטף את פלג גופה העליון.
בשלב מסוים הצליחה הקטינה לפתוח את מנעול הדלת ולנסות להימלט, חרף ניסיונותיו של ביינה למנוע ממנה לצאת. היא נמלטה מהדירה בצעקות, וביינה רדף אחריה. אחת השכנות פתחה את דלת ביתה והכניסה את הקטינה פנימה, בעוד ביינה נמלט מהמקום כשהוא אומר: "סליחה, סליחה".
עוד נטען כי כיומיים לאחר האירוע יצר ביינה קשר עם מספר נציגים מהקהילה וביקש מהם לשוחח עם אמה של המתלוננת, במטרה להניעה למסור עדות בעניינו.
בעקבות כך יוחסה לו גם עבירת הדחה בחקירה. במקביל להגשת כתב האישום הוגשה בקשה למעצרו עד תום ההליכים.
בתחילת החקירה נבדק האם ביינה קשור גם לאירוע היעלמותה של היימנוט קסאו. עקב קרבתה של הטקינה להיימנוט שהיו חברות בזמן שהייתה גרה בצפת. הילדה סיפרה כי זיהתה את מי שביקר בדירתה בבאר שבע מזמנה בצפת. לאחר שנבדק קצה החוט בפרשת היעלמותה של קסאו בת ה-11, שנותרה תעלומה, נציג המשטרה הודיע כי הוסר החשד למעורבותו של ביינה בחטיפה.
