וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

נכנעים? בוונצואלה מזמינים את וושינגטון לעבוד בשיתוף פעולה

עודכן לאחרונה: 5.1.2026 / 5:43

דלסי רודריגז, הנשיאה בפועל של ונצואלה, הדגישה כי שאיפתה היא לחיות ללא איומים חיצוניים, תוך כיבוד הדדי ושיתוף פעולה בינלאומי. לדבריה, שלום עולמי מתחיל בהבטחת שלום פנימי בכל מדינה. רודריגז הוסיפה כי "לונצואלה הזכות לשלום, לפיתוח, לריבונות ולעתיד"

הצהרת נשיא ארה"ב דולנד טראמפ על המבצע בונצואלה, 3 בדצמבר 2025/דוברות הבית הלבן

דלסי רודריגז, הנשיאה בפועל של ונצואלה, פרסמה אתמול (ראשון) הצהרה על כך שממשלתה מזמינה את וושינגטון לעבוד בשיתוף פעולה עם קראקס הבירה, לאחר המבצע שבמסגרתו נלכד הנשיא ניקולס מדורו.

בהודעה שפרסמה רודריגז נכתב כי ונצואלה "מחדשת את מחויבותה לשלום ולדו קיום בדרכי שלום". היא הדגישה כי שאיפתה היא לחיות ללא איומים חיצוניים, תוך כיבוד הדדי ושיתוף פעולה בינלאומי. לדבריה, שלום עולמי מתחיל בהבטחת שלום פנימי בכל מדינה.

רודריגז ציינה כי ממשלתה רואה חשיבות בקידום מערכת יחסים בינלאומית "מאוזנת ומכבדת" בין ארצות הברית לוונצואלה, וכן בין ונצואלה למדינות האזור. עוד הוסיפה ואמרה כי יחסים אלה צריכים להתבסס על עקרונות של ריבונות ושמירה על אי התערבות בענייניהן הפנימיים של המדינות.

דלסי רודריגז, סגניתו של נשיא ונצואלה ניקולאס מדורו/רויטרס

בהמשך ההודעה קראה רודריגז לממשל האמריקני לפעול יחד עם ונצואלה לקידום סדר יום של שיתוף פעולה, המכוון לפיתוח משותף, במסגרת החוק הבינלאומי, ולחיזוק דו קיום קהילתי יציב וארוך טווח.

רודריגז אף ציטטה דברים שיוחסו לנשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, ולפיהם עמי האזור "ראויים לשלום ולדיאלוג לא למלחמה". לדבריה, זהו גם המסר שמוביל את נשיא ונצואלה ניקולס מדורו ואת המדינה כולה בשלב זה.

בסיום ההודעה הדגישה רודריגז כי "לונצואלה הזכות לשלום, לפיתוח, לריבונות ולעתיד".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully