מאות מפגינים מהפזורה הבדואית הגיעו היום (חמישי) לצומת משאבי שדה שבנגב, למחאה חריפה בעקבות מותו של איוב טוחי, תושב היישוב ביר הדאג'. ההפגנה מתקיימת בצל החלטת בית המשפט לשחרר את החשוד הנוסף שהיה ברכב בזמן התקרית החלטה שנתפסת על ידי המפגינים כהוכחה לכך שהירי הקטלני בטוחי היה מיותר ובלתי מוצדק.
מהמועצה האזורית לכפרים הלא מוכרים בנגב נמסר כי המפגינים נושאים שלטים וקוראים בגנות "היד הקלה על ההדק" של כוחות הביטחון. שחרורו של העצור, ששהה עם טוחי ברכב בזמן הירי, חיזק את טענות המשפחה והתושבים כי לא נשקפה סכנה שהצדיקה שימוש באש חיה.
אירוע הירי התרחש ביום חמישי שעבר בשעות הבוקר, סמוך לגבול מצרים. על פי גרסת צה"ל, רכב אזרחי נכנס לשטח אש פעיל, התעלם מקריאות לעצור ופתח בנהיגה פרועה. הכוחות דיווחו כי זיהו השלכה של חלקי רחפנים מהרכב במהלך המרדף, וחשדו כי מדובר בניסיון הברחה. בתגובה, בוצע ירי לעבר הרכב ממנו נהרג הנהג, טוחי.
אלא שהנראטיב הביטחוני נתקל בקושי משפטי: החשוד השני ששרד את הירי ונעצר במקום, הובא לדיון בבית המשפט. המשטרה ביקשה להאריך את מעצרו ב-12 ימים בטענה למסוכנות ומעורבות בהברחה, אך בית המשפט דחה את הבקשה והורה על שחרורו, לאחר שלא הוצגו ראיות מספקות הקושרות אותו לאירוע פלילי או ביטחוני שמצדיק המשך מעצר.
הירי, המרדף והגרסאות הסותרות
עו"ד לירן שמיר, המייצג את החשוד ששוחרר, מסר: "כפי שטענתי מלכתחילה, למרשי אין כל קשר לאירוע המיוחס לו. החלטת בית המשפט לשחררו מדברת בעד עצמה".
עבור המפגינים בצומת משאבי שדה, השחרור הוא אישוש לטענתם כי טוחי נורה לשווא. המחאה הנוכחית משקפת את המתיחות הגוברת בין תושבי הפזורה לכוחות הביטחון על רקע המאבק בהברחות בגבול הדרום.
