וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

זעם בטראבין על הפשיטה המשטרתית: "זה מבצע כושל של בן גביר - קמפיין על הגב שלנו"

עודכן לאחרונה: 29.12.2025 / 20:38

תושבי היישוב מאשימים את השר לביטחון לאומי במהלך ראווה, בעוד המשטרה מדברת על פעילות מבצעית רחבת היקף. "נכנסו לבתים של אנשים מבוגרים והרסו להם את הבית. איזה משטרה? זאת עבריינות של בן גביר", אמרו התושבים. בצה"ל הועלתה הכוננות בבסיסי הדרום מחשש להידרדרות

כניסת מאות שוטרים לפעילות בטראבין/לפי סעיף

הפשיטה המשטרתית רחבת ההיקף שהחלה אתמול (שני) ביישוב הבדואי טראבין א-צאנע שבנגב מעוררת זעם בקרב תושבי המקום. גורמים ביישוב מאשימים את השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר בניהול "מבצע כושל" שמטרתו פוליטית, בעוד המשטרה טוענת לפעילות מבצעית נגד עבריינים. על רקע האירועים, בצה"ל הוחלט להעלות את הכוננות בבסיסים בדרום.

ביישוב טראבין נשמעו קולות חריפים נגד הפשיטה, שבה השתתפו מאות שוטרים ולוחמי מג"ב. עבד טראבין, נציג היישוב וחבר מועצת אל־קסום, מטיל אחריות ישירה על השר לביטחון לאומי: "בן גביר אשם, זה מבצע כושל. לא הביאו שום דבר, לא הצליחו, עצרו אנשים ושחררו אותם. זה מבצע קמפיין בחירות של בן גביר", אמר.

לדבריו, "הוא רוצה להראות לאנשים שהוא כאילו עושה משילות. כל הזמן הייתה פה משילות. זה סיפור שהוא מוכר לאנשים כמוהו. נכנסו לבתים של אנשים מבוגרים והרסו להם את הבית, זה ממש הזוי. איזה משטרה? זאת עבריינות של בן גביר. 90% מהשוטרים לא רוצים, אבל למזלם הרע הוא השר שלהם".

“בן גביר אשם, זה מבצע כושל". מאות שוטרים פועלים לכיתור הכפר/דוברות משטרת ישראל

תושבים נוספים ביישוב מביעים ביקורת קשה. מונזה טראבין, תושב המקום, אמר כי "המבצע מוגזם. על מספר רכבים הגיעו יותר מאלף שוטרים, עם רימוני הלם וגז מדמיע. ובנצרת לפני שבוע נרצחו אב ובנו - לא ראינו כמות כזאת של משטרה שמחפשת את הרוצחים".

"זה נטו בגלל בן גביר ובשביל הטיקטוק שלו" אמר מונזה. "אם הוא רוצה משילות - הוא יודע איך. הוא רק רוצה 'שואו': הנה נכנסתי לטראבין. אנחנו עם ביחסים טובים עם השכנים שלנו".

sheen-shitof

עוד בוואלה

גיל המעבר: התקופה שמגיעה בלי הוראות הפעלה

בשיתוף כללית

“המבצע מוגזם". פצצות תאורה בטראבין/אתר רשמי, ללא

ברקע האירועים, מערך הגנת מחנות צה"ל באגף המבצעים במטכ"ל החליט אתמול להעלות את הכוננות בבסיסי צה"ל בדרום הארץ. גורם צבאי מסר כי בעקבות האירועים בשבט טראבין התקיימה הערכת מצב, ועל רקע חשש מהתנגשות או חדירה לבסיסים הוחלט "לא לקחת סיכון". הכוננות הוגברה בדגש על הגדרות ההיקפיות ושומרי הגדר. מפקד כוח הפשיטה הדגיש בפני הכוחות: "אש - תענה באש". לפי גורמים צבאיים, החשש גבר בין היתר בעקבות חדירה ליישוב גבעות בר והאפשרות שמהלכים דומים יכוונו גם כלפי מתקנים צבאיים, כולל פגיעה ברכוש.

משטרת ישראל נמסר כי "בהמשך לפעולות נקמה של עבריינים מתראבין בסוף השבוע ובהמשך לסיור המשילות שביצעו השר לביטחון לאומי והמפכ"ל דני לוי - מתקיימת פעילות מבצעית רחבה בהשתתפות מאות שוטרים של המחוז הדרומי ומשמר הגבול בהובלת חטיבת סה"ר בתראבין, שכללה גם ירי של כוחותינו". עוד הדגישה המשטרה: "מובהר כי אין כל חשד לאירוע ביטחוני".

לדברי המשטרה, מאות שוטרים ולוחמים מהמחוז הדרומי, חטיבת סה"ר, יחידת יואב, משמר לאומי דרום ומג"ב, בסיוע יחידות ארציות, פועלים בכיתור מלא של היישוב כחלק מפעילות רחבת היקף.

“אני שם עליהם פס”. איתמר בן גביר/שימוש חופשי

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר הגיב לפשיטה ואמר: "המשטרה העלתה הילוך בתראבין. אני אומר לכל אותם פורעי חוק שחשבו שהם מאיימים עלינו - המשטרה תרדוף אתכם, תגיע אליכם, ואתם תשלמו את המחיר".

ביום ראשון, בעקבות גל ההצתות, הורה בן גביר למשטרה להציב בטונדות ומחסומים קשיחים בכניסה ליישוב טראבין א־צאנע. ההחלטה התקבלה לאחר הצתת ונזק לעשרות כלי רכב בגבעות בר ובקיבוץ משמר הנגב - אירועים שהוגדרו במשטרה כ"מסע נקמה" של גורמים עברייניים.

זמן קצר לאחר הצבת הבטונדות התפתחו עימותים בין תושבים לכוחות המשטרה, שבמהלכם הושלכו אבנים לעבר השוטרים. הכוחות הגיבו בירי גז מדמיע. כאשר בן גביר הגיע לאזור, הושלכו אבנים גם לעברו - אך הוא לא נפגע. השר אמר במקום: "אני שם עליהם פס".

על פי גורמים במשטרה, מפכ"ל המשטרה צפוי להגיע לאזור כדי לאשר תוכניות מבצעיות להרחבת הפעילות בתוך היישוב. ברקע ההסלמה עומד מבצע "סדר חדש", שנוהל בסוף השבוע בכפר טראבין, במטרה לאתר אמצעי לחימה צבאיים שעל פי החשד נגנבו והוסלקו במקום.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully