וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בעקבות גל ההצתות: בן גביר הורה על הצבת מחסומים בכניסה ליישוב הבדואי

עודכן לאחרונה: 28.12.2025 / 9:06

השר לביטחון לאומי הנחה את המשטרה להדק את הפיקוח על טראבין, לאחר שתושביו נעצרו בחשד לגרימת נזק והצתת רכבים בגבעות בר ובמשמר הנגב. במשטרה מעריכים: המהומות הן נקמה על מבצע אכיפה לאיתור נשק גנוב. ראשי הרשויות במגזר תוקפים: "השר מנסה לקושש קולות" | פרסום ראשון

המשטרה עצרה חשודים בהצתת רכבים בגבעות בר/משטרת ישראל

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר הורה הבוקר (ראשון) למשטרה להציב בטונדות ומחסומים קשיחים בכניסה ליישוב הבדואי טראבין א-צאנע שבנגב. ההחלטה החריגה התקבלה בעקבות אירועי השבת האחרונה, שבמהלכם הוצתו וניזוקו עשרות כלי רכב ביישובים הסמוכים גבעות בר וקיבוץ משמר הנגב - מעשים שבמשטרה מגדירים כ"מסע נקמה" של גורמים עברייניים.

על פי גורמים במשטרה, מפכ"ל המשטרה צפוי להגיע היום לאזור כדי לאשר את התוכניות המבצעיות להרחבת הפעילות בתוך היישוב. הרקע להסלמה הנוכחית הוא מבצע "סדר חדש" שניהלו כוחות משטרה, בהם שוטרי תחנת רהט ולוחמי חטיבת סה"ר, בכפר טראבין בסוף השבוע. מטרת הפעילות הייתה איתור אמצעי לחימה צבאיים שעל פי החשד נגנבו והוסלקו במקום.

צעד זה של חסימת צירי גישה ליישובים ערביים בתגובה לאירועי פשיעה אינו תקדים ראשון במדיניותו של השר בן גביר. בחודש אוקטובר האחרון נרשם מקרה דומה בכפר פוריידיס, שם הורה השר למפכ"ל המשטרה לחסום בבטונדות את הכניסה והיציאה המזרחית של היישוב.

ההחלטה התקבלה אז בעקבות תלונות של תושבי המושבה השכנה, זיכרון יעקב, על קולות ירי המגיעים מהכפר, ויושמה באופן מיידי ללא התראה מוקדמת לראש המועצה או לתושבים, שנאלצו לתמרן בין המחסומים.

שלושה חשודים נעצרו בהצתת כלי הרכב/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

חוקרי המשטרה חושדים כי בתגובה לפעילות האכיפה המוגברת בתקופה האחרונה, יצאו מספר תושבי טראבין למסע ונדליזם ביישובים היהודיים הסמוכים. על פי החשד, המעורבים חדרו דרך פרצה בגדר וביצעו הרס שיטתי שכלל ניפוץ שמשות וניסיונות הצתה של כלי רכב.

עד כה נעצרו שישה חשודים תושבי טראבין בחשד למעורבות בהפרות הסדר, בהם שלושה החשודים ישירות בהצתת כלי הרכב. במקביל, השב"כ בוחן האם לאירועים ישנו גם מניע לאומני.

עוד בוואלה

מחפשים חופשה מושלמת במחיר משתלם? לחצו כאן להזמנה

לכתבה המלאה

ראשי רשויות בחברה הבדואית גינו את הצעד. בן גביר/שימוש חופשי

החלטת השר בן גביר עוררה זעם בקרב ההנהגה המקומית בנגב. ראשי רשויות בחברה הבדואית גינו את הצעד וטענו כי מדובר בענישה קולקטיבית לא מידתית. לדבריהם, הצבת המחסומים היא ניסיון פוליטי של "שר הטיק טוק", כלשונם, "לקושש קולות" על חשבון מרקם החיים של התושבים הנורמטיביים.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully