וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

החורף כאן: שלג בחרמון, רוחות עזות וחשש כבד להצפות ושיטפונות

עודכן לאחרונה: 28.12.2025 / 10:22

המערכת החורפית תתחזק בשעות הלילה ותגיע לשיאה מחר, עם צפי לעשרות מילימטרים של גשם בירושלים ובבאר שבע. כוחות כיבוי חילצו זוג הורים וילד שנלכדו בשיטפון בדרום הארץ. התחזית המלאה והנתונים לימים הקרובים

בווידאו:לוחמי אש חילצו זוג הורים וילד אשר נלכדו ברכבם בכביש 80, בעקבות שיטפון שפקד את האזור, 28 בדצמבר 2025/כב"ה דרום

מערכת חורפית משמעותית פוקדת היום (ראשון) את ישראל ותלווה את האזור גם מחר, עם טמפרטורות נמוכות מהרגיל לעונה ומשקעים רבים. הגשם, שצפוי לרדת מצפון הארץ ועד צפון הנגב, מעלה את החשש לשיטפונות בנחלי המזרח והדרום, כאשר בשיא המערכת צפוי לרדת שלג בחרמון ורוחות חזקות ינשבו ברחבי הארץ.

היום יוסיף להיות גשום וקר, וייתכנו סופות רעמים בודדות בשעות הבוקר. משעות הצהריים הגשמים צפויים להיחלש בהדרגה, אך יתחדשו ויתחזקו במהלך הלילה, בעיקר בצפון הארץ ובמרכזה. השיא צפוי להגיע ביום שני, אז יהיה מזג האוויר סוער במיוחד: רוחות מערביות חזקות ינשבו ברוב האזורים, ובצפון ובמרכז ירד גשם לפרקים מלווה בסופות רעמים. במקביל, קיים חשש להצפות בשפלה ובהרי המרכז, ולשיטפונות בנחלי מדבר יהודה וים המלח. בדרום הארץ צפוי אובך.

צוותי החילוץ של הרכב בכביש 80/אתר רשמי, כב"ה דרום

על רקע מזג האוויר הסוער, אירועי החירום כבר החלו לתת את אותותיהם. לוחמי אש ממחוז דרום חילצו היום זוג הורים וילד שנלכדו ברכבם בכביש 80 בעקבות שיטפון שפקד את האזור. החילוץ בוצע בתנאי שטח מורכבים באמצעות ציוד ייעודי, והלכודים הועברו לבדיקה רפואית כשמצבם טוב. בכבאות והצלה שבים ומזהירים כי "אין להיכנס לכבישים מוצפים זו סכנת חיים ממשית".

עוד בוואלה

זה הזמן להזמין חופשה לקיץ הקרוב. וואלה טרוול >>

לכתבה המלאה

רגעי האימה של האם, האב והילד/אתר רשמי, כב"ה דרום

למרות המשקעים הרבים שירדו בסוף השבוע, ההשפעה על מפלס הכנרת עדיין מינורית. ביממה האחרונה רשם המפלס עלייה של סנטימטר אחד בלבד, והבוקר הוא עומד על 213.415- מטרים מתחת לפני הים.

נתונים אלו מעידים כי מצב האגם מוסיף להיות בכי רע: המפלס נמצא כעת 41.5 ס"מ מתחת לקו האדום התחתון, וחסרים עוד 4.615 מטרים כדי להגיע למפלס המקסימלי. לשם השוואה, בתאריך המקביל אשתקד עמד המפלס על גובה של 2.06 מטרים יותר מהיום.

ההשפעה על מפלס הכנרת עדיין מינורית/אתר רשמי, דנה בכר, איגוד ערים כנרת

מבחינת כמויות המשקעים, ירושלים ובאר שבע צפויות להוביל את הטבלה עם צפי של 35-25 מ"מ גשם. אחריהן תל אביב, לוד ואשדוד עם 25-15 מ"מ, בעוד שבחיפה ובצפון צפויים להצטבר כ-15-5 מ"מ בלבד.

הטמפרטורות החזויות להיום והלילה:

  • בירושלים 11-9
  • בתל אביב 17-15
  • בחיפה 15-14
  • בבאר שבע 16-11
  • באילת 21-14.

רגיעה במערכת צפויה להסתמן ביום שלישי, אז יהיה מעונן חלקית וייתכן גשם מקומי קל, וביום רביעי תחול עלייה קלה בטמפרטורות במרכז ובדרום.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully