המשטרה איתרה מספר כלי נשק, מאגר גדול של תחמושת ורשימת קניות לחומרי נפץ בביתו של גבר ממערב אוסטרליה שנעצר לאחר שהביע תמיכה במבצעי הפיגוע בבונדיי. מרטין גלין, בן 39, הופיע היום (רביעי) בבית משפט בפרת' והואשם בהטרדה על רקע גזעני, החזקת נשק אסור ובאי-אחסון תקין של כלי ירייה.
התובעים טענו כי במהלך פשיטה משטרתית, שבוצעה בעקבות תלונה מהציבור, נמצאו דגלים של חמאס ושל חיזבאללה, שניהם ארגונים מוגדרים ארגוני טרור באוסטרליה.
ראש הממשלה אנתוני אלבניזי מסר בהצהרה "אין מקום באוסטרליה לאנטישמיות, לשנאה ולאידיאולוגיות אלימות".
המשטרה אמרה בבית המשפט כי גלין פרסם באינסטגרם, שעות ספורות לאחר ששני מחבלים הרגו 15 בני אדם בפיגוע באירוע חנוכה בבסידני ב־14 בדצמבר, פוסט שבו הביע תמיכה במעשיהם.
"חבר בקהילה ראה פוסט של האיש באינטרנט, הבין שמשהו אינו תקין ודיווח עליו למשטרה", אמרה לכתבים סגנית ראש ממשלת מדינת מערב אוסטרליה בפועל, ריטה ספיאוטי.
בהמשך המשטרה ערכה חיפושים בביתו של גלין באזור פרת', ומצאה מחברת שכללה הערות אנטישמיות והתייחסויות לאידיאולוגיה נאצית. עוד נתפסו שלושה דגלים, שישה רובים וכ-4,000 קליעים.
"אין שום דבר בלתי חוקי או פסול בתמיכה בעניין הפלסטיני", אמר השופט בנג'מין טיירס בבית המשפט. "מה שאינו ראוי הוא פרסום ברשת של תגובות התומכות בטבח של אזרחים חפים מפשע", אמר.
גלין, שייצג את עצמו, טען בדיון שהוא הביע "עמדות נחרצות" בנוגע למלחמה בעזה, אך קיווה "להעלות את הצביעות" באמצעות פרסום הפוסט באינסטגרם. הוא אמר כי הוא נערך ליום הדין, וכי מה שתואר כ"חומרים להכנת פצצות" הם למעשה חומרים להדלקת אש.
"אין לי כל כוונה לפגוע באיש", טען.
מפכ"ל משטרת מערב אוסטרליה, קול בלאנש, אמר לתקשורת כי מדובר בשלב מוקדם של החקירה, אך לא היה ידוע על עבר בעייתי של גלין. גלין, עובד מכרות לשעבר, לא שוחרר בערבות ויופיע שוב בבית המשפט ב־3 בפברואר.
בעקבות הפיגוע: אושרו הגבלות נשק חדשות, המשטרה תוכל למנוע הפגנות
מעצרו התרחש במקביל לכך שמדינת ניו סאות' ויילס אישרה חוקים חדשים לפיקוח על כלי ירייה, לאחר דיון ממושך שהסתיים בסביבות השעה 03:00 לפנות בוקר. החוקים החדשים, שנוסחו בתגובה לירי בבונדיי, מחמירים את הקריטריונים לזכאות להחזיק נשק ומעניקים למשטרה סמכויות נרחבות יותר לאסור הפגנות רחוב.
מאז מתקפת חמאס ב-7 באוקטובר 2023 והמלחמה שפרצה בעזה בעקבותיה, אוסטרליה חוותה הפגנות פרו-פלסטיניות כמעט מדי שבוע, ובמהלכן נשמעו לא אחת סיסמאות אנטישמיות ואנטי-ישראליות.
