בריאיון ששודר הערב (שלישי) בתוכנית "יהיה טוב" עם עמרי אסנהיים בכאן 11, טען אלי פלדשטיין, לשעבר דובר ראש הממשלה, כי ראש הממשלה בנימין נתניהו ידע על המסמך המסווג וכי הוא זה שעמד מאחורי הדלפתו לעיתון הגרמני בילד.
בריאיון לתוכנית יהיה טוב עם עמרי אסנהיים אמר פלדשטיין כי "הוא זה שבסוף עמד מאחורי ההדלפה לעיתון", והוסיף כי בניגוד לגרסה הרשמית שלפיה נתניהו נחשף למסמך לראשונה דרך התקשורת, "הוא ידע הכל". לדבריו, הטענה הרשמית של לשכת ראש הממשלה בנושא "היא שקר".
פלדשטיין טען כי לא ניתן היה להוציא מסמך רגיש מסוג זה ללא מעורבות הדרג המדיני הבכיר ביותר. "כדי להוציא מסמך כזה צריך שראש הממשלה יהיה בתמונה - מתחילתו ועד סופו", אמר. בהקשר זה הדגיש את מעורבותו של יונתן אוריך, מאנשיו הקרובים של נתניהו, וטען כי אוריך ידע על כל פרט בפרשה, לרבות מקור המסמך, הסיבה שלא ניתן לפרסמו בישראל והאפשרות לפרסומו בכלי תקשורת בינלאומיים. לדבריו, הוא, אוריך ושרוליק איינהורן פעלו כצוות מתואם ואף כינו זה את זה בכינוי הפנימי "החסידים".
פלדשטיין אישר כי הפנייה לעיתון זר נועדה לעקוף את הצנזורה בישראל, וטען כי מדובר ב"פרקטיקה מוכרת" ולא ביוזמה פרטית שלו. לדבריו, חמישה ימים לאחר רצח ששת החטופים במנהרה ברפיח, קיבל הודעת SMS מעיתון הבילד ובה נכתב: "נפרסם את זה מחר בבוקר", ואכן למחרת פורסם המסמך, שנאסר לפרסום בישראל.
בחלקו השני של הריאיון התייחס פלדשטיין לפרשת קטרגייט, שבה הוא חשוד, וטען כי "הופעל מבלי שידע". לדבריו, באפריל 2024, כחצי שנה לאחר שהחל לעבוד בלשכת ראש הממשלה, נכשל בסיווג הביטחוני, אך לבקשת אוריך המשיך בעבודתו בלשכה ללא שכר. לדבריו, באותה עת ידע על קטר רק כי היא מתווכת בעסקת החטופים.
פלדשטיין הכחיש כי ידע שאוריך ואיינהורן עובדים לכאורה גם עבור קטר. "אם היה קשר עסקי כלשהו בין לשכת ראש הממשלה לבין קטר - זה היה משהו שלא דיברו עליו בפומבי, לא איתי ולא עם גורמים אחרים", אמר.
בנוגע למימון שכרו אמר פלדשטיין כי התשלום הועבר דרך גיל בירגר, ורק בדיעבד הבין כי מקור הכסף הוא בג'יי פוטליק, לוביסט אמריקאי העובד עבור קטר. לדבריו, בזמן אמת לא חיבר בין הדברים. "לא הבנתי שיש כאן קשר לגורמים בעלי אינטרסים זרים וקטריים", אמר, והוסיף כי יש לו "סיבות טובות מאוד לחשוב שהשתמשו בי והפעילו אותי כדי לשרת אינטרסים שלא היו בהכרח רק של ראש הממשלה. שיחקו בדאבל".
פלדשטיין תיאר גם את אירוע צביקה קליין, עורך ה-Jerusalem Post, שלדבריו היווה נקודת מפנה בפרשת קטרגייט. לדבריו, פעל לבקשת יונתן אוריך לסייע בהדהוד מסרים מתוך ריאיון שקיים קליין עם ראש ממשלת קטר, ריאיון שכלל מסרים "מרגיעים" לציבור בישראל. "אם יונתן אוריך מבקש - אני עושה", אמר, והדגיש כי פעל בגלוי כמי שעובד בלשכת ראש הממשלה.
פלדשטיין הדגיש כי מעולם לא שוחח עם גורם קטרי, לא נפגש עם גורם קטרי ולא העביר מסר שנועד לשרת אינטרס קטרי מובהק. עם זאת, הוא טען כי אוריך ואיינהורן, שעבדו עבור ראש הממשלה, פעלו לכאורה גם עבור קטר, וניצלו אותו כדי להטמיע מסרים.
מחר (רביעי) ישודר הפרק השלישי והאחרון של הריאיון הבלעדי עם פלדשטיין בתוכנית "יהיה טוב" בכאן 11 ובכאן BOX.
גדי איזנקוט, יו"ר מפלגת ישר!, קרא לבדוק את הקשר של נתניהו לפרשת קטארגייט. "ראש הממשלה חייב להיחקר על פעילות יועציו ואישור ההדלפה לבילד!", כתב. "בזמן שהמדינה רעדה מזעם וכאב על רצח ששת חטופינו במנהרות, כשעם ישראל יצא לרחובות בלב שבור - ראש הממשלה לא עסק בהשבת יתר החטופים, אלא במלחמה פסיכולוגית נגד אזרחיו שלו. הוא ניהל מבצע תודעה, שנועד להרעיל את הציבור ולהשתיק את זעקת המשפחות".
"יועציו הקרובים ביותר של נתניהו, שירתו בפועל אינטרסים של מדינה זרה, סיכנו חיי אדם ומקורות מודיעין רגישים, לכאורה, בהסכמת נתניהו", המשיך איזנקוט. "ככה מתנהלים המשטרים האפלים ביותר בעולם. ממשלת ישראל מובילה אותנו בעיניים פקוחות לרווחה, לתהום ערכית".
איזנקוט טען כי "העובדה שנתניהו לא פצה פה, לא גינה ולא הכחיש, מלמדת על מה שאירע". עוד הוסיף כי "ממשלת שבעה באוקטובר מקריבה את ביטחון המדינה ואת חיי בניה ובנותיה על מזבח הישרדותה ופועלת נגד העם והמדינה".
