ערן דורון, ראש המועצה האזורית רמת הנגב, אמר היום (שלישי) בכנס של פורשי צה"ל בנגב כי "אמרו לי גורמים ביטחוניים, שאם נשים מגנט מעל כפר ביר הדאג' - הא יתעופף". לדבריו, "הבעיה מספר אחת בנגב היום, היא הנשק הלא חוקי. זה האיום המרכזי בחיים של כולנו, ואין פה אדם שחי ביישובים מסביב, שלא מכיר את הירי הבלתי פוסק", הוסיף.
הוא אמר עוד כי "יש פנייה מטעם חיל האוויר, שיש להם ניסוי עם יחידה שיכולה לפתח ולפתור בעיית הנשק מבחינה טכנולוגית, אבל המשטרה לא מכירה את הנושא. אין לנו ארגז כלים לטפל בנשק הלא חוקי".
בשבוע שעבר, המשטרה פרסמה נתוני סיכום לחודש הראשון של מבצע "סדר חדש" במחוז הדרומי, שמטרתו מיגור הפשיעה והנשק הבלתי חוקי בנגב. על פי נתוני המשטרה, מאז תחילת המבצע נרשמה ירידה של 93% באירועי הירי בפזורה הבדואית ונתפסו עשרות כלי נשק צבאיים. למרות הנתונים, הנהגת המגזר הבדואי מתרעמת על מה שהיא מגדירה כעירוב שיקולים פוליטיים בעבודה המשטרתית, בעוד ראשי רשויות יהודיות באזור דורשים תוכנית ממשלתית רחבה יותר.
במהלך החודש האחרון תפסו כוחות המשטרה 70 כלי נשק צבאיים גנובים, טיל RPG, עשרות מחסניות ומעל ל-50,000 קליעי תחמושת. בנוסף, נתפסו 42 ק"ג סמים מסוגים שונים ובוצעה אכיפת תנועה רחבה שכללה רישום של 2,150 דוחות והורדת מעל 200 רכבים מהכביש. עד כה הוגשו 67 כתבי אישום בעבירות של החזקה ושימוש באמצעי לחימה ובעבירות אלימות.
