יועץ המשברים שנבחר לסייע לנשיא בית המשפט העליון יצחק עמית לא ייכנס לתפקיד, עקב מחויבויות קודמות - כך נודע היום (חמישי) לוואלה. המכרז לתפקיד כולו בוטל עקב התארכות ההליך בצל מחויבויות היועץ, עו"ד דן שחורי. כעת, בהנהלת בתי המשפט יבחנו אפשרות להמיר את התפקיד לייעוץ לכלל הרשות השופטת.
ועדת המכרזים אישרה את הליך ההיקשרות לפני כחצי שנה. בחודש אוגוסט עו"ד שחורי נבחר לתפקיד, אך טרם נכנס רשמית בשל עבודות אחרות שיכלו ליצור בעייתיות בעבודה מול עמית. בשל הזמן הקצר שנותר עד לסיום השנה, ולאור האפשרות שעלתה על הפרק לשינוי אופי התפקיד הוחלט לבטל את המכרז כולו.
עו"ד שחורי מונה ליועץ תקשורת חיצוני, שאמור היה לעבוד במקביל לעובדי דוברות בתי המשפט. ההחלטה הגיעה ברקע מתקפות ממפלגות הקואליציה על הרשות השופטת והמאבק על התדמית הציבורית של עמית, בו לא מכירים חלקים מהממשלה כנשיא העליון. עם בחירתו, פורסם בכאן 11 כי יעבוד 12 שעות שבועיות במסגרת הייעוץ לעמית, תמורת שכר משוער של עשרות אלפי שקלים בחודש.
עו"ד שחורי, שבבעלותו חברה לייעוץ אסטרטגי, מילא טרם המינוי תפקידים שונים מול פוליטיקאים ובתקשורת. בין השאר, שימש משנה למנכ"ל חדשות 13, מנהל חדשות בגלי צה"ל ועורך התוכנית "פגוש את העיתונות" בערוץ 12. כמו כן, עבד כיועץ של נשיאת העליון הקודמת אסתר חיות.
עוד דווח כי לפני בחירתו, שלח שר המשפטים יריב לוין מכתב נזיפה לעמית באמצעות מנהל בתי המשפטי צחי עוזיאל. לטענתו, על נשיא העליון היה לבקש אישור ממנו ליציאה למכרז. מנגד, עמית ביטל את דבריו, והדגיש כי לא נדרשה חתימה של השר, מאחר שהמכרז התנהל בפיקוח אגף הרכש ומנהל בתי המשפט.
