חקירתה של הפצ"רית לשעבר, יפעת תומר ירושלמי נמצאת בשלבי סיום, ותסתיים בימים הקרובים. כך עולה היום (חמישי) מתגובת הפרקליטות לבג"ץ, שנתמכת בתצהיר של ראש אח"מ. תומר-ירושלמי, שוחררה לפני כשבועיים מבית חולים איכילוב לאחר כמעט חודש שבו הייתה מאושפזת. תומר-ירושלמי צפויה לקבל זימון לחקירה בימים הקרובים, והיא חשודה במרמה, הפרת אמונים ושיבוש הליכי חקירה בפרשת שדה תימן.
בתחילת חודש נובמבר התאשפזה תומר-ירושלמי בבית חולים איכילוב, לפי הדיווחים, היא נטלה כדורי שינה, אך לא נשקפה סכנה לחייה. מבית החולים נמסר אז כי בעלה וילדיה דיווחו לגורמי רפואה כי אינה חשה בטוב, וצוות מד"א שהגיע למקום איתר אותה כשהיא בהכרה מעורפלת והעניק לה טיפול רפואי. במערכת המשפטית עלו שאלות האם נכון היה לשחררה למעצר בית במצבה הנפשי וללא פיקוח רפואי הדוק.
לפני כיומיים, בית המשפט העליון, בראשות הנשיא יצחק עמית והשופטים יעל וילנר וחאלד כבוב, החליט היום לפסול את מינויו של השופט בדימוס יוסף בן חמו לליווי חקירת ההדלפה בפרשת שדה תימן, שבציבור ידועה גם כפרשת הפצ"רית יפעת תומר-ירושלמי.
שעות טרם המעצר המתוקשר בתחילת נובמבר, נמצא מכתב שעורר חשש ממשי לחייה של יפעת תומר-ירושלמי.
החקירה מתמקדת כעת בשאלה האם היעדרותה נועדה לשבש את ההליך הפלילי שבו היא מעורבת. במשטרה מעריכים כי ייתכן שמדובר בתרגיל הטעייה מתוכנן, שנועד להסתיר ראיות או חומרים רגישים.
החיפושים אחריה נפתחו לאחר שלא התייצבה לפגישה שתואמה עם עורך דינה, שהתריע למשטרה. במקביל, בתה מצאה מכתב שהותירה בביתה ופנתה גם היא לכוחות. במהלך הסריקות אותר רכבה סמוך לחוף.
בסביבות השעה 19:00, בעודה נחשבת נעדרת, יצרה ירושלמי קשר עם בעלה באמצעות טלפון של עובר אורח. הוא הנחה את השוטרים למיקומה, שם אמרה כי הטלפון שלה "נעלם". בשלב זה גברה הערכת המשטרה כי כל ההיעדרות נועדה להטעות את החוקרים ולשבש הליכי חקירה.
