השר עמיחי שיקלי אמר בריאיון שהעניק היום (ראשון) לרדיו 103FM לגבי האפשרות שישראל תחתום על הסכם ביטחוני עם סוריה כי "הסכם איתם זה כמו הסכם עם חמאס". "גם השותפה האסטרטגית הכי גדולה שלנו, ארצות הברית, לא מבינה, שבסוריה יש משטר אחים מוסלמים רדיקלי" אמר. "אנחנו שומעים את הסיסמאות שהם צועקים ברחובות, אנחנו רואים את בתי הספר, שנקראים אגב על שם עזה, דף וסינוואר, אנחנו רואים מצעדים של ילדים עם קלצ'ים, מתהווה שם מדינה חמאסית לכל דבר ועניין, יש פה טעות מאוד גדולה של טום בראק והאמריקנים ביחס לטבע של המשטר הזה וליכולת בעצם לקיים איתו מערכת יחסים תקינה, מתהווה שם מדינה ג'יהאדיסטית לכל דבר ועניין".
בהמשך, עוד טען כי עימות עם סוריה עשוי להיות בלתי נמנע: "הסכם איתם זה כמו הסכם עם חמאס, יש פה שאלה גדולה - מתי עדיף להתעמת איתם, כשהם קטנים בראשית דרכם, או כשהם יבנו מערכות תת קרקע ומערכים של גראדים שמכוונים לשטח שלך ויחידות קומנדו".
עוד המשיך ודיבר על המשטר הסורי וכינה אותם כ"משטר ג'יהאדיסטי": "מדינת ישראל צריכה לצאת מנקודת הנחה שמלחמה מול משטר ג'יהאדיסטי כזה היא בלתי נמנעת, ההסכמים יכולים לקנות זמן ושקט זמני, אני לא רוצה שקט זמני, עדיף לסכל את האיום הזה כשהוא קטן ולא לתת למדינת הג'יהאד הזאת להתפתח ולהתפתח, כי בהקשר של סוריה ואל ג'ולאני - מצפון תיפתח הרעה".
הוסיף עוד כי "מדינת ישראל צריכה לנקוט ברוח התקפית מול המשטר הזה. ללכת להפיל משטר עכשיו, זו מערכה מסוג אחר לגמרי, אך תפיסת החרמון הסורי זה משהו סופר חשוב ולא מובן מאליו, אסור לסגת מהשטח הזה, האידיאולוגיה של אל ג'ולאני זה להגיע לירושלים".
בהמשך התייחס לזירת לבנון ולמצבו של חיזבאללה: "מדינת ישראל סיכלה את רמטכ"ל חיזבאללה בלי שחיזבאללה מגיב, זה מלמד המון על מצבו של הארגון. אנחנו יושבים במוצבים קדמיים שזה חשוב מאוד. המדיניות שיש כרגע, של סיכול מתמשך של מאות מחבלים שסוכלו אחרי הפסקת האש, זה בעל חשיבות אדירה וצריך להמשיך את הדבר הזה. חיזבאללה מרצונו לא יתפרק מנשקו, אנחנו אלה שנפרק אותו בדרום לבנון, כנראה שבשאר לבנון הוא ישמור על כוח כזה או אחר".
ומה לגבי חוק הגיוס?
שיקלי הביע את דעתו על חוק הגיוס: "רשמתי את ההסתייגויות שיש לי בחוק הגיוס ודיברתי על כך עם ביסמוט. חוסר היכולת של ההנהגה החרדית הפוליטית לומר את המובן מאליו - מי שלא בישיבה שילך לצבא, זה לא נאמר וזו חרפה, זה כואב לי.
הוא מציין את ההאכזבה שלו מההנהגה הפוליטית החרדית: "האכזבה שלי היא תהומית, אך יחד עם מה שאמרתי, המטרה היא - איך אנחנו מביאים את הציבור החרדי לנרמל את עניין הגיוס לצבא ובעיניי יש ערך להעביר חוק שהוא בהסכמה של המפלגות החרדיות למרות האכזבה הגדולה שלי. עדיין יש פה פערים משמעותיים, כמו מיהו חרדי, סוגיית הגיל 14-18, זה רחב מדי, זה פתח לבלופים, זה לא בסדר, כך גם תחילת הסנקציות, אין מה שיחולו עוד שנה וחצי, זה צריך להתחיל מחר בבוקר. לא אמרתי שהחוק הזה הוא חרפה, אמרתי מה צריך לשפר ולשדרג בחוק".
עוד המשיך והתייחס לחוק הגיוס: "אני רוצה להגיע להסכמה, אפשר לאיים ולעשות צעדות נגד הממשלה, אך אני נמצא בעמדה אחרת, אני רוצה לשכנע, אני מאמין בביסמוט, אני בטוח שהוא רוצה שיהיה חוק טוב".
על מרדכי דוד: "אני נגד מה שהוא עושה"
לסיום הביע את עמדותיו על התנהגותו של פעיל הימין מרדכי דוד: "אני אמרתי, אני נגד מה שהוא עושה, אני נגד עין תחת עין, אני נגד לחבק את זה, אני נגד שאנשי ימין ואנשי שמאל יחסמו כבישים, אני נגד הצקה לילדים של חברי כנסת. במקום שכל אחד יתבצר בעמדותיו אולי אפשר להתשחרר ולהתקדם קדימה בחיים".
