ניסיון הברחה של אלפי כדורי קפטגון מישראל לירדן סוכל במעבר הגבול רבין שבאילת. בימים הקרובים יוגשו כתב אישום ובקשת מעצר עד תום ההליכים נגד החשוד, תושב הפזורה - כך הודיעה היום (שישי) המשטרה עם סיום החקירה.
חוקרי משטרת מרחב אילת השלימו השבוע את חקירת הפרשה, שנחשפה בחודש שעבר, ובמהלכה נתפסו במזוודתו של החשוד אלפי כדורי קפטגון ולמעלה מ-15 קילוגרמים של קנאביס.
לפי המשטרה, בחודש נובמבר האחרון הגיע החשוד, בן 20 תושב ביר הדאג', למעבר הגבול על שם רבין באילת, כשבכוונתו לצאת לירדן. במהלך בדיקה שגרתית, אליה הופנה לאחר שעורר את חשדם של בודקי המכס, נמצאו ברשותו אלפי כדורי קפטגון וכמות גדולה של קנאביס במשקל העולה על 15 קילוגרמים.
במשטרה ציינו כי כדורי קפטגון מוגדרים כסם מסוכן, ולפי חקירות ופרסומים רשמיים שימשו את מחבלי הנוח'בה של ארגון הטרור חמאס בטבח 7 באוקטובר.
החשוד נעצר ונחקר במשטרת מרחב אילת, ומעצרו הוארך מעת לעת על ידי בית משפט השלום באילת. עם השלמת החקירה על ידי צוות המעצרים במרחב אילת, הגישה פרקליטות מחוז הדרום כתב אישום ובקשת מעצר עד תום ההליכים נגדו.
