השופט בבית משפט השלום באשקלון החליט היום (חמישי) לשחרר ממעצר שמונה גברים ונער שנעצרו לאחר שחצו את הגבול לעבר חורבות היישוב ניסנית בצפון רצועת עזה, שפונה במסגרת תוכנית ההתנתקות. בהחלטתו קבע כי החשודים יורחקו מהגדר למרחק של כשני קילומטרים ויחוייבו בערבות עצמית של 30,000 שקלים והפקדה כספית. עם זאת, החשודים יישארו במעצר מאחר שאינם מסוגלים לשלם את סכום הערבות.
עורך הדין משה פולסיקי, יחד עם עורך הדין אסף גונן מארגון חוננו, המייצגים את החשודים, אמר: "שמונה לא ישתחררו כי אין להם כסף לשלם את הערבות, אז הם ישארו כרגע במעצר. אנחנו שוקלים להגיש ערעור על תנאי ההפקדה המופקעים ולחלופין הם ישארו במעצר עד לדיון מחר".
לדברי הקבוצה שחצתה את הגדר, עשרות משפחות ובני נוער נכנסו אתמול לשטח הקו הצהוב שבשליטת צה"ל בצפון הרצועה במטרה להקים במקום יישוב יהודי. לטענתם, הם הגיעו לשטח חורבות ניסנית, הקימו אוהלים ושתלו עץ זית "לזכר ישראל סוקול הי"ד". לדבריהם, "קבוצה אחת הצליחה להאחז בשטח חורבות ניסנית במשך כמה שעות מה שמלמד שאם תבוא קבוצה גדולה יותר זה אפשרי להקים מאחז ולהעביר שם לילה".
בהודעת המתיישבים נמסר עוד: "הגענו לשטח היישוב ניסנית שגורש מגוש קטיף לפני 20 שנה. לפני כמה ימים הרמטכ"ל אייל זמיר הצהיר כי 'הקו הצהוב משמש כקו הגבול החדש', אנחנו קוראים לממשלה לאשר במיידי התיישבות יהודית במקום. זאת התשובה הטובה ביותר לטרור. אין שום סיבה שימנעו מיהודים לשוב לנחלת אבותם ולהתיישב בארצם, במיוחד אחרי שראינו למה גרם עוול הגירוש מיישובי גוש קטיף".
אמש עדכן צה"ל כי כמה אזרחים ישראלים חצו את הגבול משטח ישראל אל תוך רצועת עזה. בהודעה נמסר כי "האזרחים היו במעקב מתמיד של תצפיות צה"ל, וכוחות צה"ל שהיו במרחב קפצו לנקודה והחזירו אותם לשטח הארץ". עוד נמסר כי האזרחים הועברו להמשך טיפול של משטרת ישראל, וכי "כל כניסה למרחב לחימה הינה אסורה, מסכנת את האזרחים ומפריעה לפעילות כוחות צה"ל במרחב".
