היום הראשון לחידוש דיוני חוק הפטור מגיוס לחרדים של ביסמוט נפתח אתמול (שני) בסערה, בקושי הוקראו כמה משפטים מהנוסח החדש, וכבר מספר חברי כנסת מהקואליציה הודיעו על התנגדות, מי לנוסח המוצע ומי לעצם החוק.
ראש הממשלה בנימין נתניהו שהחליט לקדם את החוק מתמודד כעת בשתי חזיתות, האחת בתוך הליכוד והשנייה מול מפלגת הציונות הדתית של בצלאל סמוטריץ' שחבריה לא ליו"ר מפלגה והודיעו שיתנגדו.
הגדיל לעשות שר העלייה והקליטה אופיר סופר שקיים מסיבת עיתונאים. השר סופר התחמק משאלת וואלה האם סמוטריץ' בירך על ההצהרה, אך לא קשה להעריך שיו"ר מפלגתו לא היה אוהד של הרעיון. ההערכה היא שיו"ר מפלגת הציונות הדתית יוכל ליישר את חברי הכנסת וולדיגר וסולומון, אך את השר סופר שהודיע כי יתנגד גם אם יפוטר, הוא יתקשה לשכנע. במערכת הפוליטית משוכנעים שההחלטה של סופר ללכת למהלך עצמאי והעובדה שהגוף הבוחר בציונות הדתית קרוב לסמוטריץ' מרמזים על המהלכים שלו לקראת הבחירות.
בחזית הפנים-ליכודית, נתניהו מתמודד עם ניצני מרד ואומץ לצאת נגדו בתפוח האדמה הלוהט הזה: חברי הכנסת יולי אדלשטיין, דן אילוז ואלי דלל (שצפוי לפרסם בימים הקרובים את החלטתו אם להתמודד על ראשות העיר נתניה), חבר אליהו רביבו ויתכן שגם משה סעדה כאשר את השניים האחרונים נתניהו יוכל לנהל עימם משא ומתן.
היה מי שקיבל טלפון מסביבת ראש הממשלה עם רמזים על צעדים שיינקטו נגדו. שיחות הגיעו גם לקבוצות בליכוד המתנגדות לחוק בדרישה שיפסיקו להפעיל לחץ על חברי כנסת.
בינתיים, יו"ר ועדת חוץ וביטחון בכנסת, בועז ביסמוט, לא ממתין וממשיך לדהור להמשך החקיקה. אמש נכנסו ללשכתו מזכיר הממשלה וחבר הכנסת אורי מקלב מסיעת יהדות התירה - פגישה שמצטרפת להרבה פגישות שביסמוט מקיים עם החרדים.
היום יתקיימו שני דיונים בחוק וההערכה היא שהחקיקה תואץ בבליץ דיונים, זאת ברקע החוק לפיזור הכנסת שיכול לעלות בקרוב, אחרי שעברה חצי שנה מהפעם הקודמת שהוא עלה.
